'Goed Zo' geeft cheque aan Amerongse basisscholen

Nieuws

AMERONGEN - Kees Smit en zijn medewerkers van Kringloopwinkel 'Goed Zo' overhandigde op maandag 26 november een cheque van € 2250,-o aan de directeuren van de basisscholen in Amerongen. Al langere tijd vinden de scholen het belangrijk om aandacht te besteden aan kindermishandeling. Eind september hebben dan ook alle leerkrachten van de Wilhelminaschool en de Regenboog nascholing gevolgd over kindermishandeling. De volgende stap is dat kinderen in de hoogste groepen van de basisschool geïnformeerd worden over kindermishandeling.

Team Uitkijk gaat in samenwerking met Bureau Jeugdzorg de tweedaagse training: 'Niets doen is geen optie' doen over kindermishandeling. De leerkrachten groep 7 en 8 van de Wilhelminaschool en de Regenboog willen graag kinderen preventief kennis laten maken met diverse vormen van kindermishandeling. Leerkrachten kunnen dit behandelen, maar de scholen willen dit graag samen met professionals vorm geven. Ouders van de hoogste groepen zullen hierbij worden betrokken. In het voorjaar zullen zij hiermee van start gaan.

Het mee laten werken van professionals kost de scholen extra geld. Kringloopwinkel 'Goed Zo' uit Amerongen was bereid dit project financieel te ondersteunen.

'Goed Zo' zet het verdiende geld graag in projecten binnen Amerongen in. Kringloopwinkel 'Goed Zo' is op woensdagmiddag en zaterdag open en is op zoek naar extra vrijwilligers.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 1 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15