Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Raad voelt zich overvallen door groen plan wethouder

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG/DRIEBERGEN - ,,Als wethouder Homan ons wil verrassen met beslommeringen over het liefdesleven van twee muggen, dan gaat hij zijn gang maar. Hij moet echter ophouden met privé-geleuter over belangrijke processen in onze gemeente tijdens openbare bijeenkomsten." Dat zei Sybe Streekstra (BVH) tijdens de raadsvergadering over het betoog dat Homan onlangs hield tijdens een bijeenkomst in het Cultuurhuis waarbij de visie voor het stationsgebied centraal stond. Het onverwachte revolutionaire plan dat hij daar ontvouwde voor de invulling van het weiland naast de A12 , was bij meerdere raadsleden in het verkeerde keelgat geschoten.

Homan wil op dat weiland allerlei duurzame projecten combineren, zoals een biovergistingscentrale, een batterij zonnepanelen en een Hogeschool voor Duurzaamheid. Hij had hierbij tevens aangekondigd dat de aanstelling van een projectleider voor dit plan reeds in gang was gezet. Diverse raadsleden toonden zich donderdag 'not amused' over deze presentatie op persoonlijke titel.

Wethouder Homan zelf pareerde de kritiek met een laconieke verklaring: ,,Ik probeer slechts met de omgeving tot initiatieven te komen die meer zijn dan rechttoe-rechtaan-voorstellen." De frons op het gezicht van raadslid Streekstra bleef echter aanwezig. ,,We moeten waakzaam zijn als het om onze positie als raad gaat", luidde zijn grimmige respons.

Lees het hele verhaal vandaag in de StichtseCourant.nl/NieuwsbladDeKaap.nl

advertentie
advertentie