Panthers niet wakker

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Pink Panthers speelden zaterdag een thuiswedstrijd in de competitie tegen RC The Hookers uit Hoek van Holland. Eindstand 10-65.

Om 15.04 uur startten de Hookers met hun kick off. Hookers, voor het derde seizoen in de ereklasse, is een team wat inmiddels gewend is in deze klasse. Elke week een topwedstrijd. De laatste weken was er om ruimte te bieden aan de nationale selectie geen rugby in deze ereklasse. The Pink Panthers zijn daar duidelijk niet aan gewend en hebben moeite om de focus in deze perioden vast te houden.

Afgelopen zaterdag was daar duidelijk een voorbeeld van. Drie weken geleden waren the Panthers in goede doen met als resultaat de eerste overwinning toen bij Waterland. Daar was deze wedstrijd niets maar dan ook helemaal niets van terug te vinden. De Panthers konden de eerste 20 minuten nog redelijk meekomen met The Hookers, de stand na 20 minuten was 3-3. De eerste score was van the Hookers, al in de tweede minuut door een weggegeven penaltykick op de palen te benutten. Het antwoord van the Pink Panthers kwam vijf minuten later door een dropgoal van Jeff Nuijten.

Na die eerste 20 minuten werden de deuren weer opengezet door the Panthers. De organisatie was totaal verdwenen, met als resultaat maar liefst vier tries van the Hookers. Ruststand 3-25. Toch waren de laatste vijf minuten van de eerste helft weer redelijk van Panthers-zijde. En ondanks de afspraak in de rust wisten the Panthers dit niet vast te houden, waardoor the Hookers ook in de tweede helft eenvoudig konden weglopen bij de roze rugbyers uit Driebergen. De gasten uit Hoek van Holland scoorden maarliefst zes tries in de tweede helft. Daar stond van de Panthers slechts één try tegenover. Een oplettende Jeff Nuijten, die de geheel vrijstaande Daan van Buuren kon aanspelen, waardoor Van Buuren de enige Panthers try van de wedstrijd kon aantekenen. Met daarbij een rake conversie van Ambrose Barends werd de eindstand bepaald op 10-65.

Komend weekend is er weer een competitieloos weekend. Over twee weken reizen de roze mannen af naar Leiden, om daar DIOK te bestrijden.