Dalto kan PKC niet stoppen

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - PKC/Hagero is als enige ploeg na drie wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. De Papendrechters waren in eigen huis een maatje te groot voor Dalto, dat het knappe gelijkspel tegen KZ/Hiltex geen succesvol vervolg kon geven. Met de uiteindelijke 26-20 eindstand mochten de bezoekers nog niet eens mopperen, want met name in het tweede kwartier van de eerste helft werd Dalto volledig weggespeeld. Bij Dalto is het blessureleed nog niet geleden, want nu moest Maarten van Brenk geblesseerd (gekneusde ribben) op de bank toekijken. Zijn vervanger was Rudo Schulting. Ook Lieveke Meiling en Otto Fabius zijn nog geblesseerd, dus coach Ron Steenbergen moet bijna wekelijks aan de opstelling sleutelen.

De grote vraag was of Dalto de goede lijn tegen KZ vorige week tegen PKC kon doortrekken, en dat bleek niet het geval. Bij rust (18-11) had weliswaar íedereen bij Dalto al gescoord, maar stonden er wel vooral 'eentjes' op het scorebord.

PKC liet in de eerste twee wedstrijden zien niet alleen over zeer goede spelers maar ook over een ijzersterk collectief te beschikken. Ook tegen Dalto kwam de ploeg weer over veel schijven tot scoren. De teller bleef steken bij 26 doelpunten, geen slechte score, maar dat hadden er nog veel meer kunnen zijn als het Papendrechtse vizier in de tweede helft wat scherper had gestaan. Want nadat de wedstrijd eigenlijk bij rust al gespeeld leek, ebde de scherpte weg en kwam PKC in de tweede helft nog slechts tot acht doelpunten.

Wie te laat in de PKC-hal arriveerde, miste in elk geval heel veel. De doelpunten vielen in de beginfase als rijpe appels: na 12 minuten was het 9-8 voor PKC. De Papendrechters sloegen in het begin direct een klein gaatje (3-1), waarna beide ploegen om en om scoorden. In deze fase waren de ploegen gelijkwaardig en vooral Paula Bos en Jesper Oele waren scherp in de afronding. De grote vraag was welke ploeg dit ritme als eerste kon doorbreken, maar toen Dalto twee kansen op de aansluiting miste werd dat PKC. Toen werd het verschil voor het eerst drie doelpunten (11-8). Dalto kon tot 12-10 aanhaken, maar de laatste 10 minuten voor rust waren voor PKC. Dankzij vijf verschillende spelers liep PKC uit naar 18-10. Dalto was in die fase vooral tegen zichzelf aan het korfballen en dat was jammer want de kansen waren er wel. Er was echter niemand die de ploeg echt op sleeptouw kon nemen. Verder kreeg Dalto verdedigend geen grip op de aanval van PKC dat soms wel zes keer tot schot kon komen in één aanval. De reboundkracht was indrukwekkend. Jesper Oele bracht de ruststand op 18-11.

Hoewel in het korfbal heel veel mogelijk is, waren er weinig mensen die halverwege nog in een ommekeer geloofden. En voor zover Dalto die hoop wel had, verdween die vlak na rust als sneeuw voor de zon. Twee goals op rij van PKC zorgden al snel voor 20-11, en daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Dalto maakte geen moment de indruk er nog in te geloven, en bij PKC ebde de scherpte snel weg. In het laatste kwartier wisten de Papendrechters nog maar twee keer te scoren, en Dalto kon geen vuist meer maken, alhoewel Jelle Steenbeek zich nog wel met drie mooie afstandspegels kon onderscheiden. Het gevolg: een saaie tweede helft, die nog een héél klein beetje glans kreeg door een prachtige treffer van PKC in de slotminuut. Eindstand 26-20.

De competitie is slechts drie wedstrijden onderweg maar nu al is duidelijk dat PKC in ieder geval hoge ogen zal gooien. Bij Dalto is het zaak van de onderste plaatsen af te komen. Dit kan in gang worden gezet door de eerstvolgende wedstrijd tegen promovendus LDODK dat na de verrassende winst in de openingswedstrijd tweemaal verloor. Maar dan moet de ploeg wel beter gaan spelen en met name in de afronding scherper worden.

Doelpuntenmakers: Jesper Oele (6), Jelle Steenbeek (4), Bart Nieuwenweg (3), Paula Bos (3), Kaylee Alblas (2), Rudo Schulting (1) en Barbara Brouwer (1)