Kerstmarkt Sint Petrus' banden

21 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar een kerstmarkt georganiseerd in Driebergen-Rijsenburg, en wel op 9 december. De opbrengst komt ten goede aan de monumentale St. Petrus'bandenkerk. Het in stand houden van dit gebouw is een kostbare zaak. Het normale onderhoud alleen al slokt een groot deel van de middelen op. De komende jaren moet met name aan de karakteristieke voorgevel veel extra werk worden gedaan. De noodzakelijke renovatie van entree, toren en dak van de kerk kost meer dan de geloofsgemeenschap zelf kan opbrengen.

Sint Petrus' banden gaat daarom ook inwoners van Driebergen-Rijsenburg/Utrechtse Heuvelrug bij de kerk betrekken. Zij kunnen eraan bijdragen dat de monumentale kerk voor de komende generaties behouden blijft door bijvoorbeeld naar de kerstmarkt te komen.

Op de kerstmarkt is van alles te koop: kerstcadeaus, tweedehands boeken, kerststukken, kerstkaarten, kaarsen, taarten, wijn en streekproducten van de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme-Rijngebied. Voor de kinderen is een speciaal kerstprogramma opgezet. Om 12.30 uur wordt er een unieke kunstveiling gehouden. Kunstenaars hebben geheel belangeloos werk ter beschikking gesteld wat bij opbod verkocht zal worden. Ook de plaatselijke ondernemers blijken het monument een warm hart toe te dragen en hebben bijzonder veel cadeaus beschikbaar gesteld voor het Rad van Avontuur dat de hele dag draait.

Er is gezorgd voor een gezellige entourage: zangkoren, vuurkorven, warme chocolademelk, glühwein, vers gebakken oliebollen. De entree tot de kerstmarkt is gratis. De Kerstmarkt wordt gehouden van 10.30 tot 17.00 uur in het parochiecentrum, Rijsenburgselaan 4 (schuin achter de kerk) in Driebergen-Rijsenburg.

advertentie
advertentie