Hemur Enge hervindt zichzelf

19 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Na een duidelijke nederlaag tegen Duko vorige week was het duidelijk voor Bert van Harn dat Hemur Enge het ditmaal uit een ander vaatje moest tappen. En dat lukte, Hemur Enge won ruim: 10-3.

Volgers via de live-score zullen wel even achter hun oren hebben gekrabd of de score nog wel werd bijgehouden, want de eerste helft verliep vrij doelpuntloos. Koen Volmer openden de wedstrijd voor Hemur Enge, maar het aanvalsvak wist niet lekker tot spelen te komen. EKCA frustreerde het aanvalsspel van Hemur Enge behoorlijk, maar aan de andere kant stond het verdedigingsvak van de Amerongers als een huis. Pas na 19 minuten spelen wisten de Arnhemmers de korf te vinden, maar helaas ging aan de andere kant de bal ook niet door het mandje.

Het nieuwe aanvalsvak had weinig moeite om de aanval op te bouwen. Aangevoerd door een uiterst gemotiveerde René Nell starten dit vak fel. Linda Broekmeulen wist gelijk na de vakwissel de korf te vinden, kort daarop was zij weer trefzeker. Wederom had het eerste aanvalsvak moeite met het vinden van de korf, waardoor de ruststand op 3-1 bleef steken.

De rustperiode had Hemur Enge behoorlijk goed gedaan, want de tweede helft begon goed voor de 'gelen'. Wim Martijn Hilligehekken wist al vlot tweemaal een afstandschot te benutten. Dit leek Hemur Enge vleugels te geven, want terwijl de verdediging de boel op slot hield wist zij via een aantal mooie aanvallen uit te lopen naar 8-1. Pas 19 minuten in de tweede helft kon EKCA een doelpunt bijschrijven.

Hemur Enge bleef echter scoren en bleef hun eigen spelletje spelen, waardoor zij het trage achterverdedigen van EKCA konden omzeilen. Wim Martijn Hilligehekken besloot de wedstrijd door het benutten van een vrije bal met een stand van 10-3.

Volgende week treft Hemur Enge het uit Nijmegen afkomstige Keizer Karel. Een sterke ploeg welke een niet onverdienstelijk veldseizoen kende in de derde klasse. Maar kan Hemur Enge wederom dezelfde discipline en motivatie kunnen opbrengen als tegen EKCA, dan liggen ook zeker hier kansen voor de Amerongse ploeg.

Doelpunten: Linda Broekmeulen 4, Wim Martijn Hilligehekken 4, Koen Volmer 1, Rene Nell 1