Scherzando zingt Puur Natuur

19 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Terwijl de natuur buiten de zaal van Antropia in Driebergen zich van haar beste kant liet zien, gebeurde er binnen in die zaal eveneens een natuurlijk proces van geheel andere orde. Het plaatselijk gemengd koor Scherzando verzorgde afgelopen zondag haar jaarlijkse novemberconcert in de vorm van een middagvoorstelling. Het thema van deze zanguitvoering was 'Puur Natuur'.

Het concert stond onder leiding van dirigent Reinhard Reed Findenegg en werd geheel a capella uitgevoerd. Onder geweldige belangstelling van een bijna overvolle zaal begon het koor al meteen met een zo voor Scherzando typerende verrassing: Een deel van het koor vertolkte al zingend de introductie huishoudelijke mededeling en het welkom. Daarna was het de beurt aan het gehele koor. De muzikale reis voerde het publiek mee via onder meer belevenissen in de vrije natuur, de stilte van de zee, de Poolse rivieren en de kalmte van de nacht. Dit alles aan de hand van een zeer gevarieerd repertoire met veelal romantische liederen uit de 19e en 20e eeuw en van componisten uit diverse landen.

Vlak voor de humoristische finale, waarin een tiental variaties op het bekende 'Die Forelle' van Schubert werd gezongen, zorgde Scherzando voor nóg een fraaie verrassing. Een samengesteld kwartet uit het koor vertolkte een Engels weerbericht (Weather Forecast) zoals dit ooit in de zestiger jaren van de vorige eeuw door de Master Singers werd vertolkt.

Dat het publiek zich, na een toegift met het Poolse lied 'Szeroka Woda', haast de handen stuk klapte was voor Scherzando een prachtige apotheose van een lang en werkzaam repetitieseizoen.

advertentie
advertentie