Hypotheekdebat in Driebergse boekhandel

16 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Gerhard Hormann is op maandagavond 26 november te gast bij boekhandel Jacques Baas. Hij is de auteur van het spraakmakende boek Hypotheekvrij! Vanuit de financiële sector is er met gemengde gevoelens op de boodschap van Hormann gereageerd. Een NCRV filmploeg van het programma 'Altijd wat' volgt de schrijver vanuit zijn woonplaats naar de boekhandel en zal opnames van de lezing maken. Een boeiende avond voor iedereen met een hypotheek of voor wie plannen in die richting heeft.

Nu de huizenprijzen kelderen, de hypotheekrenteaftrek vrijwel zeker wordt afgeschaft, de euro wankelt en de pensioenen verdampen, zou een afbetaald koophuis wel eens de slimste manier van sparen kunnen zijn. Toch doet bijna niemand het en is er ook niemand binnen de financiële wereld die deze boodschap predikt.

De tussenpersoon van Gerhard Hormann raadde het hem nadrukkelijk af. Volgens iedereen was hij een dief van zijn eigen portemonnee. Maar een paar jaar geleden besloot Hormann, dwars tegen alle adviezen in, zijn hypotheek versneld af te lossen. Al vanaf de eerste dag zag hij zijn maandelijkse loonlasten spectaculair dalen. Stap voor stap legt Gerhard Hormann in zijn boek Hypotheekvrij! uit hoe iedere woningbezitter versneld van zijn hypotheekschuld af kan komen en vooral waarom je daar geen dag langer mee moet wachten.

Dat de boodschap van Hormann ook een economische keerzijde heeft, mag duidelijk zijn. Wanneer iedereen, zoals Hormann en zijn gezin, besluit versneld te gaan aflossen, zal de economie in Nederland met een schok tot stilstand komen.

De lezing begint om 20.15 uur bij boekhandel Jacques Baas, Traaij 4c te Driebergen. Entree € 5,- (met drankje). Er zullen deze avond ook mensen uit de financiële sector aanwezig zijn om op het verhaal van Hormann te reageren. Meer informatie: www.boekhandelbaas.nl.

advertentie
advertentie