Wijs op straat met Streetwise

Nieuws

MAARN - Alle leerlingen van De Ladder hebben meegedaan aan het programma ANWB Streetwise. Op een schoolplein vol pionnen en planken ging het voor de groepen 7 en 8 op de fiets om trap- en stuurvaardigheid tijdens verschillende oefeningen. Zoals ook met één hand aan een ketting rondom een pilaar fietsen. Reactiesnelheid in onverwachte situaties kwam ook nog aan de orde. Als laatste kwamen de elektrische steps op het plein. Gemotoriseerd rijden was voor velen wennen, maar ook wel het coolste onderdeel van de ochtend.

Voor de groepen 5 en 6 stond de auto centraal. Zij konden vanaf de bijrijderstoel een noodstop maken door hard te remmen. Hoe lang duurt het voor de auto stilstaat? Dat viel tegen. De door de leerlingen neergezette pionnen, waar ze dachten dat de auto stil zou staan, gingen om. Ten eerste gaat er als de auto ineens moet stoppen een seconde verloren tot de bestuurder reageert. Bij een snelheid van 50 km per uur is dat 14 meter asfalt, daarbij komt 7 meter remweg.

Een parcours met een trapauto in De Twee Marken is de uitdaging voor de groepen 3 en 4. Ook hier worden de leerlingen bewust gemaakt van actie en reactie in het verkeer.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 21 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30