Huisartsenpraktijk Van Lennep beloond met kwaliteitskeurmerk

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Huisartsenpraktijk Van Lennep is als eerste praktijk in Driebergen door het NHG (Nederlands Huisartsengenootschap) geaccrediteerd met het NHG-kwaliteitskeurmerk.

Om tot een goed inzicht in de kwaliteit van de Driebergse praktijk te komen, moest er een nulmeting verricht worden waarbij de praktijkhygiëne, de houdbaarheid van medicatie en praktijkartikelen, de inhoud van de visite-tas, alsmede sterilisatie van instrumenten onder de loep werden genomen. Ook werden er circa 70 enquêtes onder de patiënten verspreid waarin zij op verschillende gebieden (zoals wachttijd spreekuren, gehorigheid wachtkamer, kwaliteit van het personeel en professionaliteit van de huisartsen) konden aangeven wat zij van de praktijk vonden.

Er is ook een drietal verbeterplannen gemaakt voor de diabeteszorg, het beheer van de praktijkvoorraden en de telefonische bereikbaarheid van de praktijk. Daarnaast zijn er protocollen gekomen over het hygiënebeleid, de sterilisatie van gebruiksvoorwerpen, polyfarmacie (gebruik van vijf of meer chronische medicamenten) en herhaalrecepten.

advertentie
advertentie