Afbeelding
Paul Nolens/BDU

Baldadige jongens op kerkdak

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november twee jongens van een kerkdak afgehaald en aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 1.05 uur naar de politie omdat men jongens op het dak van de kerk aan de Dorpsstraat zag lopen. Agenten gingen ter plaatse en zagen een jongen op het dak liggen. De agenten riep naar de jongen dat hij van het dak moest komen. In eerste instantie gaf hij geen antwoord en bleef hij stil liggen. Uiteindelijk na herhaaldelijk roepen kwam de jongen naar beneden. Toen hij opstond hoorde de agenten dat hij nog iets zij tegen iemand. Dit bleek een tweede verdachte te zijn.

Ook deze jongen werd gesommeerd van het dak te komen. Omdat deze jongen echt niet wilde luisteren gaven de agenten aan de ladderwagen van de brandweer op te roepen. Hierop staakte de jongen zijn actie en kwam ook naar beneden. Beiden jongens, 17 jaar uit Doorn, hadden gedronken en werden, na hun bezoek aan het bureau, bij hun ouders afgeleverd. In overleg zal gekeken worden voor een mogelijke straf via bureau Halt.

advertentie
advertentie