Nieuws van kinderboerderij 't Woelige Nest

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

Nacht van de Nacht

Op zaterdagavond 27 oktober vond op de kinderboerderij een spannende activiteit plaats in het kader van de Nacht van de Nacht. Het was die avond donker en heel rustig op de kinderboerderij. Spannend was het voor de twaalf kinderen om te zien en te horen hoe de dieren op de kinderboerderij slapen. Met een lantaarntje voorop maakten zij een rondgang langs alle dierenverblijven. De kinderen moesten vooral stil zijn en zachtjes lopen om de dieren niet wakker te maken. Maar dat lukte niet helemaal. Niet alleen de kinderen bleken nieuwsgierig, maar ook de dieren werden al gauw wakker. Zij werden al snel actief want deze aandacht op zo'n laat moment hadden ze niet verwacht. Na een uurtje gingen de kinderen weer naar huis en konden zij, maar ook de dieren, gaan slapen.

Dolfijn adopteert ezel Tommy

Op maandag 5 november was de kinderboerderij te gast bij Jenaplanschool De Dolfijn. Uit handen van leerlingen van De Dolfijn ontving vrijwilligster Thea Jelier een cheque voor de adoptie van ezel Tommy. Van het opgehaalde bedrag kan de kinderboerderij een jaar lang alle kosten van Tommy's voer en verzorging betalen.

Het geld voor de adoptie werd ingezameld tijdens de jaarlijkse weidemarkt van De Dolfijn. De kinderraad van De Dolfijn besliste dat ze met dit geld graag een dier van de kinderboerderij wilden adopteren. Daarbij viel de keuze op ezel Tommy.

Lancering WeCycle

Defecte spaarlampen of kapotte kleine apparaten? Lever ze voortaan in bij de kinderboerderij. Want wij zijn sinds kort een officieel WeCycle inzamelpunt voor defecte spaarlampen en led-lampen en kleine huishoudelijke apparaten. Hieronder valt elk apparaat met een stekker of een batterij dat in een boodschappentas past. Door uw oude apparaten bij ons in te leveren helpt u de kinderboerderij enorm, want voor het inzamelen ontvangen wij een financiële bijdrage van WeCycle. Op woensdag 21 november tussen 14.00 tot 16.00 uur trakteren wij vanwege dit heuglijke feit! Voor alle bezoekers is er die middag een smakelijke verrassing. En alle kinderen krijgen een leuke en leerzame attentie. Meer informatie over wat u bij de kinderboerderij kunt inleveren vindt u op onze website www.kinderboerderij-driebergen.nl onder het kopje WeCycle.

Sinterklaas

Dit jaar bezoekt Sinterklaas de kinderboerderij op zaterdag 24 november aanstaande om 14.00 uur. Hij zal ruim de tijd nemen om de kinderen toe te spreken en de nodige zoetigheid toe te stoppen. Deze gebeurtenis trekt elk jaar veel bezoekers, zorg dus dat u op tijd komt. U bent welkom vanaf 13.30 uur.

Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie