Gazons bladvrij gemaakt

9 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN/REGIO - Biga Groep werkt op dit moment hard aan de bladcampagne. Ruim honderdvijftig man maken alle straten en gazons bladvrij in Zeist, De Bilt en Driebergen. De plaatsen waar veel bladeren vallen zoals op hoofdroutes en fietspaden worden vanwege de veiligheid als eerste schoongeveegd. Daarna volgt de grote eindschoonmaak, als de bladeren van de boom zijn gevallen. Een planmatige aanpak waarbij alle straten aan de beurt komen. De bladcampagne duurt afhankelijk van het weer circa tien weken.

Blad biedt structuur

De medewerkers zijn enthousiast over deze opdracht. 'Het geeft veel structuur, overzicht en medewerkers zien ook resultaat van hun ingezette arbeid en dat geeft natuurlijk altijd voldoening', aldus teamleider Mischa van Orden.

Kennis en kunde

Ruim zestig medewerkers gaan de bladeren te lijf met rugbladblazers, rijdende bladblazers en indrukwekkende grote tractoren met zuigwagens. Het team kent de straten op zijn duimpje. Naast de bladcampagne worden ook groenonderhoudswerkzaamheden verzorgd gedurende het onderhoudsseizoen. De medewerkers van Biga Groep zijn er trots op dat zij de mensen uit de eigen gemeente in een bladvrije en schone leefomgeving achterlaten.

Biga Groep is de ondernemende organisatie in Midden Nederland die voor vijf gemeenten de Wet sociale werkvoorziening uitvoert. Doelstelling van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Ook bieden zij trajecten aan andere groepen die moeilijk aan een baan komen. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht.

advertentie
advertentie