Lezing Ilona Drenth voor Seniorenplatform

9 november 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het nieuwe kabinet heeft maatregelen aangekondigd om doorstroming in de woningmarkt te bevorderen. Er komt een extra huurverhoging voor scheefwoners. Ilona Drenth, coördinator Woningbouwvereniging Amerongen, geeft haar visie op de problematiek in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ze doet dat op een openbare bijeenkomst van het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug op donderdagmiddag 22 november, aanvang 15.00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in 't Trefpunt, Trompstaete 48 te Maarn.

Het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug, een samenwerking van de lokale ANBO, PCOB, KBO en Spreekbuis 50+, constateert dat ook de lokale woningmarkt alleen kan functioneren bij de gratie van de doorstroming. En die ontbreekt. De vraag is dus of er naast de landelijke maatregel nu ook lokale maatregelen genomen kunnen worden.

Ilona Drenth van woningbouwvereniging Amerongen stelt de specifieke doorstromingsproblematiek in de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan de orde. Zijdelings belicht zij ook andere problemen van de lokale woningmarkt, zoals het grote aantal ingeschreven woningzoekenden en het geringe aanbod van middeldure huur- en koopwoningen en van levensloopbestendige woningen.

Gezien het hoge percentage senioren op de Utrechtse Heuvelrug wordt hun positie op de woningmarkt prominent belicht. Er zal volop ruimte zijn om met elkaar van gedachten te wisselen over mogelijke oplossingen.

advertentie
advertentie