Driebergse reikt CD uit aan kleinzoon Titanic passagier

7 november 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De tournee door Nederland van Duo Sans Souci ter presentatie van de nieuwe cd 'REMEMBRANCE. The music of the Titanic'' begint vandaag. Meneer Reuchlin komt vandaag naar het Apollo First Theater in Amsterdam om de cd in ontvangst te nemen. Reuchlin is de kleinzoon van eerste klasse passagier Reuchlin (directeur van de Holland Amerika Lijn) die in 1912 de ramp niet heeft overleefd, net als de andere twee Nederlandse opvarenden van de Titanic. Daaropvolgend wordt op zondag 11 november om 15.30 uur een concert in Maartenskerk te Doorn gegeven.

Na lang zoeken heeft Duo Sans Souci, bestaande uit violiste Annoesjka Cabo en pianist Frans van Dalen, de originele speellijst van de Titanic gevonden met daarop de 341 nummers die het repertoire vormden van de musici aan boord. De musici van de Titanic zijn wereldberoemd geworden door het feit dat zij tot het eind toe bleven doorspelen. Maar wat speelden zij tijdens de reis, en wanneer, en in welke samenstelling? 

Verder research leverde ook de bijbehorende bladmuziek op. Duo Sans Souci is het eerste ensemble dat voor de opnames het oorspronkelijke White Star Line Music Book heeft gebruikt. Op de cd staan werken van Gounod, Bach en Grieg, maar ook een czardas van de Belgische componist G. Michiels en de beroemde ragtime van I. Berlin. De luisteraar maakt kennis met de uitgebreide en afwisselende muzieksmaak uit de jaren rond 1910. De drie nummers die als laatst gehoord zouden zijn voor de ondergang ontbreken ook niet. Tijdens de voorstelling worden foto's van de Titanic getoond, afgewisseld met illustraties van de originele bladmuziekomslagen.

Zie ook www.duosanssouci.nl. 

advertentie
advertentie