Afnemers lokale energie zetten handtekening

8 november 2012 om 00:00 Nieuws

Eerlijke energie, daar gaat het om bij Heuvelrug Energie. De coöperatie zet in op zoveel mogelijk lokaal en duurzaam geproduceerde energie, door de leden voor de leden. Hiermee krijgen mensen invloed op de manier van produceren, is de energie betaalbaar en is het duidelijk waar het vandaan komt. De lokaal geproduceerde energie maakt Hé minder afhankelijk van de (inter)nationale markt, waardoor de coöperatie energie tegen stabielere en lagere prijzen kan leveren.

HEUVELRUG - De eerste vijfentwintig afnemers van duurzaam gewonnen lokale energie hebben hun handtekening onder het contract gezet, waarmee Heuvelrug Energie (Hé) operationeel is. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op Kasteel Zuylestein gaf voorzitter Theo Land van Heuvelrug Energie uitleg over de doelstellingen van de nieuwe energieleverancier.

door Marleen Rikkengaa

De leden van Hé zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven en zoeken naar nieuwe mogelijkheden om duurzame energie lokaal op te kunnen wekken. Dit kan bijvoorbeeld opwekking van energie uit biomassa en zonne-energie zijn. Tevens staat besparen en opslaan van energie op het lijstje van Hé.

,,Heuvelrug Energie bestaat op dit moment uit vrijwilligers en een bestuur. We werken ondermeer samen met enkele studenten, de gemeente en Heuvelrug Wonen”, licht Land de organisatie van Hé toe. Heuvelrug Wonen doet mee om voor haar huurders betaalbare woonlasten te genereren in relatie met verduurzaming. In dat kader zijn er nu in de wijk Groenhoek in Driebergen zonnepanelen geplaatst.

Wethouder Bert Homan was bij het live gaan van Hé aanwezig en zette als eerste zijn handtekening onder het leveringscontract. ,,We doen het voor een hoger doel en ik wil die boodschap graag uitdragen. Binnen een jaar meer dan duizend klanten voor Hé en uiteindelijk alle inwoners lid van de coöperatie. Het doel is een betere wereld achterlaten dan wij hebben aangetroffen. De natuur wordt weggedrukt door onze invloed, dat moet anders”, betoogde Homan gedreven.

Meer informatie en lid worden: www.heuvelrugenergie.nl

advertentie
advertentie