Opnieuw volle winst Heuvelrugvolleyballers

5 november 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Opnieuw was er winst voor alle volleybalploegen van de Heuvelrug. De mannen van Volleer stuurden Switch 4 met 3-1 naar huis. De vrouwen rekenden af met koploper VollinGo 3: 4-0. Bij Enervo kwamen de vrouwen van OKV 1 en de mannen van UVV/Sphynx 1 op bezoek. Het resultaat was zowel voor de vrouwen als voor de mannen 3-1 winst. De zitvolleyballers hadden het makkelijk in Apeldoorn tegen Alterno 2 waar met 0-4 werd gewonnen.

Enervo

,,Het was bij vlagen een rommelige wedstrijd tegen UVV/Sphynx 1, dat niet echt voluit spelde. Je verwacht dat niet op dit niveau en het kostte ons enige tijd voordat we daar het juiste spel tegenover wisten te brengen,'' oordeelde aanvoerder Erik Smit. Na perioden met ups en downs stond het 1-1 omdat de mannen van Enervo met enige moeite de eerste set had gewonnen (25-22) en UVV/Sphynx de tweede naar zich toe had gerommeld (19-25). ,,Daarna hadden we het ritme te pakken en kon UVV/Sphynx ons niet opnieuw verrassen, zij het dat de derde set spannend was (27-25 en 25-17). Het is in vergelijking met twee seizoenen geleden goed om te constateren dat we dit soort wedstrijden nu winnen. Toen waren we nog niet in staat daar het juiste spel voor te spelen.''

,,OKV sloeg bij het inslaan intimiderend hard. Maar gelukkig bestaat volleybal uit meer dan allen maar aanvallen en dat hebben wij met veel vechtlust laten zien.'' Marije Cortenbach prees daarin gelegenheidsmiddenvoor Monique Dusée, die de geblesseerde Chantal de Bree voorlopig zal moeten vervangen. ,,We hadden de eerste set nog met redelijk verschil gewonnen (25-19) en kwamen daarna in de tweede set op een behoorlijke achterstand. Toen we ook die set in 26-24 winst hadden omgezet, was het onvermijdelijk dat er even wat minder werd gespeeld.'' De derde set werd dus een prooi voor OKV (19-25), dat dacht de weerstand van de vrouwen van Enervo te hebben gebroken. Iris de Wit van het tweede stond klaar om als spelverdeelster in te vallen, maar het was niet nodig: Enervo stuurde OKV gedesillusioneerd met 25-18 naar huis.

Volleer

de mannen van Volleer begonnen overdonderend tegen Switch 4. Nadat Joost van Dijk klaar was met de eerste servicebeurt stond het 10-0. Erwin Schut haalde blokkerend zijn punten op het midden binnen en Robin Harteman was diagonaal sterk op dreef. Volleer liet Switch bood de gelegenheid zich te herstellen en finishte op 25-9. Daarna was de wedstrijd meer een afspiegeling van de stand op de ranglijst waarop Switch twee plaatsen onder Volleer staat. Het verweer groeide en Volleer moest steeds harder werken voor de punten. Dat leverde ook winst op in de tweede (25-20) en derde (25-23) set, maar in de vierde set slaagde Switch erin om tot aan het einde in het spoor van de thuisclub te blijven en misschien zelfs verdiend de set met 23-25 te winnen.

Opnieuw hebben de vrouwen van Volleer 'een stapje gemaakt', zoals trainer Luuk Jothmann dat graag ziet. ,,Ze kunnen nog veel beter, maar als je ziet hoe ze deze wedstrijd tegen VollinGo 3 hebben gewonnen, kan je alleen maar tevreden zijn met de ontwikkeling.'' Na een aarzelend begin (3-5) kwam Volleer op stoom en werd een voorsprong genomen (12-8). Die werd door VollinGo nog wel weggewerkt (17-17), maar verder lieten de Leersumsen het niet komen (25-21). In de tweede set kregen de gasten een ontketend Volleer tegenover zich, dat met trefzekere aanvallen en soms direct scorende opslagen de Goudse ploeg vernederde (25-12). In een meer spannende dan fraaie set toonde Volleer mentaliteit. Een grote achterstand (5-12) werd weggewerkt (13-13) en na een spannend slot (26-24) stond 3-0 op het scorebord. De vierde set was een formaliteit. Volleer speelde slordig, maar VollinGo was murw gespeeld en kon daar niet van profiteren (25-17). De koppositie werd van VollinGo overgenomen.

Zitvolleybal

Alterno 2 is de nog puntloze hekkensluiter van de eredivisie. En ook na de wedstrijd in Apeldoorn tegen Volleer is dat niet anders. Volleer kon in alle sets naar hartenlust variëren met de opstelling rond verschillende spelverdelers, zonder dat er ook maar een moment van zorg hoefde te zijn over het resultaat. De eerste set leek Alterno nog redelijk te presteren (15-25). ,,De meeste punten kregen zij, doordat we fout serveerden,'' vertelde Paul Harmsen. Daarna was Volleer, zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen, gewoon veel te sterk. Dat werd met 9-25, 11-25 en 8-25 in cijfers uitgedrukt.