Pink Panthers houden open huis

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag was er voor de Pink Panthers eentje om snel af te strepen op het lijstje. Tegenstander Hilversum had geen enkele moeite om de Panthers als nieuwkomer lessen te leren in de ereklasse: 94-7.

Met goede hoop bezochten de rugbyers van The Pink Panthers de huidige landskampioen Rugby Club Hilversum. Hilversum was de laatste weken (nog) niet in goeden doen. Toch was er direct druk van de thuisploeg. Door een eigen fout kwam Mo Peter Tijding, de winger van the Panthers, in de problemen waardoor Hilversum de eerste try kon aantekenen na vijf minuten. Met conversie (7-0) vier minuten later de volgende eveneens met conversie 14-0. Hierna worstelden the Panthers zich enigszins onder de druk van Hilversum uit waardoor ook The Panthers aan aanvallen konden gaan denken. Met druk op de defensie kwamen the Panthers dicht bij de try-line. Dit ,,offensief'' mocht een kwartiertje duren, hierna pakte Hilversum genadeloos uit door vooral in de driekwarten flink huis te houden. Daarbij vielen er ook nog een paar spelbepalende Panthers uit waardoor de ruststand al opgelopen was naar 45-0. De tweede helft was niet veel anders, de Panthers bleven voor een groot deel achter de feiten aanlopen waardoor er in de tweede helft nog zes try's van Hilversum bijkwamen. Enige lichtpuntje was dat The Panthers probeerden te blijven rugbyen met als resultaat één try voor de moeite. Eindstand 94-7.

Met deze ervaring in het achterhoofd zal het the Panthers niet mee gaan vallen punten te gaan halen. Met in het achterhoofd dat van de top zeven in de ereklasse the Panthers er nu zes gehad hebben hopen ze dat met de wedstrijden tot en met 22 december toch nog te kunnen gaan doen. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen medepromovedus RC Waterland uit Purmerend op de rol. Kick-off in Purmerend staat om 15.00 uur gepland.