Bezuinigingen treffen Welnúh opnieuw

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Welnúh moet wederom bezuinigen. Op het ouderenwerk, jongerenwerk, maar ook op de Steunpunten Welzijn, Zorg en Wonen. Met ingang van 1 januari 2013 moeten alle steunpunten een spreekuur inleveren. Dit betekent voor Driebergen nog twee spreekuren (eentje in De Sluis en eentje in De Vijver). De dorpen Doorn, Maarn, Leersum en Amerongen houden in 2013 nog één spreekuur per week.

Sinds vele jaren heeft Welnúh Steunpunten Welzijn, Zorg en Wonen, waar mensen terecht kunnen met al hun vragen. Welnúh geeft informatie en advies en ondersteunt mensen bij hun hulpvraag die vaak moeilijk en complex te beantwoorden is. Zo is voor veel mensen het Steunpunt in hun dorp een baken waar ze twee keer per week naar het spreekuur kunnen komen en weten dat ze naast een luisterend oor ook goed en adequaat geholpen worden.

De bezuinigingen hebben gevolgen voor het personeelsbestand. Tevens wordt de dienstverlening noodgedwongen minder. Niettemin zal Welnúh er alles aan doen om ook in 2013 zo goed mogelijk te helpen. De dagen waarop de Steunpunten spreekuur houden, worden nog bekend gemaakt.

advertentie
advertentie