Kennismakingslessen tennis voor de jeugd

23 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Samen met Tennisschool XXL organiseert de Amerongse Tennisvereniging ATV een aantal kennismakinglessen voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Een kans voor de jeugd uit Amerongen en omstreken om kennis te maken met de leuke tennissport.

De kennismakingslessen zijn op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur en vinden de komende weken nog plaats. Materiaal en rackets zijn voor de kinderen aanwezig. Om de kennismaking met tennis en de ATV laagdrempelig te houden wordt per keer een bijdrage van slechts € 2, - gevraagd.

Kinderen die bij Tennisschool XXL leren tennissen, worden heuse Tenniskids. Spelenderwijs leren kinderen met dit concept bewegingsvormen en basisvaardigheden zoals gooien, vangen, springen, huppelen, die de motoriek en coördinatie verbeteren en natuurlijk de tennistechnieken.

Tennisschool XXL werkt bij Tenniskids met aangepaste tennisveldjes, rackets en ballen en leuke stickerboekjes die uitdagen om een heuse turbo mini, tennis tovenaar of super sporter te worden. Het programma bestaat uit zeven fasen, die allen worden afgesloten met een echt tennisdiploma.

De Amerongse tennisvereniging wil kinderen de kans geven al op jonge leeftijd te gaan sporten en hen zo aanmoedigen om bewegen in hun levenstijl te integreren, naast alle 'passieve uitdagingen' die de digitale verleidingen geven.

Alle kinderen, die nu lid worden van de ATV mogen tot 31 maart voor € 25, - lid worden. Voor kinderen die ook het Tenniskidsprogramma volgen op de ATV, bij Tennisschool XXL, ligt er ook nog eens een gratis tennisracket klaar.

advertentie
advertentie