Samensteller poëziekalender komt naar boekhandel Jacques Baas

22 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Vorig jaar verschenen er nog twee poëziekalenders: een kalender van uitgeverij Meulenhoff en eentje van Van Gennep, samengesteld door Gerrit Komrij. Voor Meulenhoff waren de kosten te hoog om een vervolg op de kalender te kunnen geven, terwijl Komrij onlangs overleed. Gelukkig voor alle poëzieliefhebbers heeft uitgeverij Van Oorschot de Poëziekalender 2013 in de markt gezet. En op donderdagavond 1 november komt samensteller Menno Hartman bij boekhandel Jacques Baas praten over poëzie.

Menno Hartman is redacteur bij Van Oorschot en mede-samensteller van de scheurkalender. Hartman: ,,De volledige opbrengst van de verkoop van de kalender komt ten goede aan het voortbestaan van Tirade." Net als in de beginjaren van dit literaire tijdschrift (1957), wordt nu opnieuw de subsidiekraan dichtgedraaid. Hartman raakt nog altijd zeer opgewonden hierover: ,,Opnieuw zetten conservatieve heren, ditmaal bij monde van staatssecretaris Zijlstra van Cultuur, brutaalweg en in één moeite door een streep door álle subsidie voor literaire tijdschriften, ook Tirade." Om het blad, dat al vele jaren als kweekvijver voor nieuw literair talent heeft gefungeerd, te ondersteunen, hebben Ester Naomi Perquin en Menno Hartman de dagkalender gemaakt met gedichten uit Tirade en het Van Oorschotfonds.

Voor boekhandel Jacques Baas was dit reden genoeg om vijftig exemplaren van de kalender in te kopen. Lars Klein (mede-eigenaar) hierover: ,,Volgens mij zijn er liefhebbers genoeg in Driebergen en omstreken die de poëzie een warm hart toedragen. En door de aankoop van de kalenders kregen wij het aanbod van Van Oorschot om Menno Hartman uit te nodigen voor een onvervalste poëzie-avond, dus dat is helemaal mooi."

Tijdens de poëzie-avond bij boekhandel Jacques Baas zal Hartman de keuze van de gedichten uit de poëziekalender toelichten. Maar vooral zal hij spreken over zijn passie: poëzie. En zal hij het hebben over zijn favoriete dichters en enkele van hun gedichten voordragen.

De poëziekalender van Van Oorschot kost €15,- en zal deze avond worden gesigneerd door Menno Hartman. De avond met Menno Hartman begint om 20.15 uur. Toegang € 5,-. Volgende lezingen in november. Op 15 november: Pieter Oussoren, predikant en vertaler van de Naardense Bijbel. Op 26 november: Gerhard Hormann, auteur van het boek Hypotheekvrij!

Meer info: www.boekhandelbaas.nl

advertentie
advertentie