Vierde plaats in Dutch GT Kampioenschap voor Henry Zumbrink

10 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Maar liefst 15.000 bezoekers trotseerden het slechte weer van afgelopen weekend om de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort en daarmee de onthulling van diverse autosport kampioenschappen voor het seizoen 2012. Henry Zumbrink was met goede moed afgereisd naar het Zandvoortse om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen en mogelijk nog kans te maken op de titel in de HDI-Gerling Dutch GT klasse. Door een crash van zijn teamgenoot Ferdinand Kool in de eerste race, waren de dromen echter snel vervlogen.

Op vrijdag werden de trainingen en kwalificaties verreden door beide teamgenoten in hun snelle Corvette C6 van het Day V Tec team. Ondanks het typische najaarsweer met af en toe nog een beetje zon, maar vooral veel regen, verliepen de trainingen naar wens. Kool wist de tweede tijd te rijden wat hem de tweede startplaats voor zijn race opleverde. Zumbrink had veel regen tijdens zijn kwalificatie en wist de zesde startplaats te bemachtigen voor zijn eigen race. Overige titelkandidaten Phil Bastiaans en Nick Catsburg lagen echter respectievelijk een plaats voor en achter de Amerongse rijder, waardoor alle mogelijkheden tot de uiteindelijke titelwinnaar nog open waren.

Op zaterdag werd de eerste race verreden door Ferdinand Kool. Direct vanaf de start waren er heftige gevechten gaande op de baan, waar de Finaleraces om bekend staan. Iedereen wil uiteraard zoveel mogelijk punten scoren op dit laatste evenement van het seizoen om zo hoog mogelijke score te halen voor het kampioenschap. De strijd was echter zo heftig, wat uitliep op een drama voor het team van Day V Tec, Kool én Zumbrink. Na een harde aanrijding met één van de andere rijders, kwam Ferdinand zo hard in de vangrail dat de Corvette heftig beschadigd werd. Zo heftig dat de wagen het weekend niet meer van start kon gaan. Zowel voor zijn teamgenoot, als Henry een zuur begrip: hiermee waren alle kansen op de titel verkeken. Het incident werd door de wedstrijdleiding betiteld als race incident. Na het weekend zijn diverse bezwaren ingediend, waardoor de uiteindelijke stand in het kampioenschap 2012 nog niet definitief bepaald kan worden, maar wel is duidelijk dat de coureur uit Amerongen definitief de vierde plaats in het kampioenschap bekleed.

De Amerongse coureur over het weekend: ,,Ik heb er natuurlijk echt de balen van dat ik niet heb kunnen rijden en punten heb kunnen scoren. Uiteindelijk zijn in mijn race (die ik door de schade aan de Corvette dus niet heb kunnen starten) diverse rijders uitgevallen. De strijd was heel erg close, maar ik moet genoegen nemen met de vierde plaats in het Dutch GT kampioenschap 2012. Met alle gebeurtenissen van afgelopen seizoen is dit op zich geen verkeerde plaats. Nu maar weer met volle moed op naar het seizoen 2013 en hopelijk veel meer plezier op de baan.''