Plan Donderberg in de ijskast

11 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Er komen voorlopig geen appartementen in de Donderberg aan de rand van Leersum. Wegens gebrek aan voorinschrijvingen heeft projectontwikkelaar Bouwfonds het plan weer op de plank gelegd. ,,Iedereen wil wel, maar kan niet”, is de bondige conclusie van Rob Arends, woordvoerder van Bouwfonds.

Gebrek aan concrete belangstelling

door Paul Nolens

Sinds 2009 is het pand op de hoek van de Maarsbergseweg en de Rijksstraatweg in bezit van de gemeente. Afgelopen voorjaar is projectontwikkelaar Bouwfonds met een plan gekomen om in het pand achttien luxe appartementen te ontwikkelen. Volgens Arends hebben genoeg mensen belangstelling voor het plan getoond, zo bleek tijdens de informatieavonden aan het begin van de zomer. ,,We hebben twee keer een volle zaal gehad. Na de tweede bijeenkomst hebben we aan mensen, die geïnteresseerd waren, gevraagd om zich in te schrijven voor het plan. Helaas heeft slechts één iemand zich uiteindelijk ingeschreven.”

Dat de stekker nu uit het plan wordt getrokken, wil volgens de woordvoerder van Bouwfonds niet zeggen dat het plan helemaal van de baan is. ,,We leggen het weer op de plank. We hebben gezien dat er animo is, het is alleen niet de tijd. De woningmarkt zit behoorlijk op slot en dat merken we als we aan mensen vragen om zich in te schrijven voor een dergelijk plan. Mensen willen wel, maar kunnen niet.”

Bouwfonds heeft de mensen die interesse hebben getoond, laten weten dat het plan voorlopig niet doorgaat. Bovendien gaat de ontwikkelaar met de gemeente om de tafel om het vervolg te bespreken. Arends: ,,Het pand is nog eigendom van de gemeente, wij nemen het pas af als we voldoende verkocht hebben. Het zou zomaar kunnen dat we over een tijdje met hetzelfde plan komen.”

advertentie
advertentie