De Kameleon opent Engelse bibliotheek

11 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Obs Kameleon heeft deze week op feestelijke wijze een splinternieuwe Engelse bibliotheek geopend in de school. Voorleeskampioen 2011 Juliette Hazes uit groep 8 las ter gelegenheid van de opening de Engelse versie van Jip en Janneke voor aan haar schoolgenootjes.

door Gizella Komondy

Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 begrijpen het verhaal van ‘Jip en Janneke, Two kids from Holland’, in meer of mindere mate. Zij krijgen inmiddels allemaal voor het derde jaar Engelse les. De Engelse les begint in groep 1en 2 spelenderwijs met simpele zinnetjes als: ‘enjoy your meal’ en ‘my name is Anne’. Ook zingen de kleuters al heel enthousiast een aantal Engelse liedjes.

Waterstone’s in Amsterdam

Tot op heden waren er nog geen Engelse boeken op school, zodat kinderen nog niet zelfstandig konden oefenen met lezen. Het team van leraren en de ouderraad sloegen de handen in één om een begin te maken met een Engelse bibliotheek. De school verkocht een aantal oude landkaarten en de ouderraad gaat geld inzamelen via een actie. Meester Gerard, liet zich samen met juf Marjoleine en juf Nelleke adviseren door specialisten van Waterstone’s in Amsterdam, de grootste Engelse boekwinkel in Nederland. De school heeft inmiddels ongeveer honderd boeken aangeschaft.

Kinderboekenweek

Het is niet toevallig dat de opening van de bibliotheek in de kinderboekenweek plaatsvindt. Het thema van kinderboekenweek 2012 is immers: Hallo Wereld! en gaat over ontdekken.

In het toneelstuk bij de opening van de kinderboekenweek op de Kameleon vorige week, speelde meester Gerard ontdekkingsreiziger Bob die er achter komt dat het handig is om een andere taal te spreken als je dingen wilt ontdekken in deze wereld.

advertentie
advertentie