Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

ProRail: 'Hellingbaan te duur'

8 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

MAARN - De gemeenteraad wil niet dat de nieuwe lift op station Maarn ten koste gaat van de hellingbaan aan de westzijde van het station. ProRail heeft het plan opgevat om de hellingbaan aan de westzijde van het station te verwijderen, zodra de nieuwe lift bij het station in werking is. Een motie om dit plan te voorkomen, ingediend door Burgervertegenwoordiging Heuvelrug (BVH), werd unaniem door de raad aangenomen.

door Paul Nolens

BVH is bang dat de bereikbaarheid van de perrons voor mensen met een functiebeperking in het geding komt, zodra de mogelijkheid niet meer bestaat om de perrons te bereiken via de hellingbaan. Gera Hensbergen: ,,De hellingbaan zorgt er voor dat het station ten alle tijden bereikbaar is. Als de lift een keer storing heeft en er is geen hellingbaan meer, is er een probleem voor mensen met een functiebeperking. Dat willen wij niet. Alleen wij gaan hier niet over, het is de verantwoordelijkheid van ProRail. Kan de wethouder er bij ProRail niet op aandringen dat de hellingbaan behouden blijft?"

Wethouder Tim Verhoef (GroenLinks-PvdA): ,,De hellingbaan behouden ligt moeilijk bij ProRail. Zij investeren nu in een nieuwe lift en zeggen dat het te duur is om daarnaast ook nog de kosten te dragen voor de hellingbaan. Het schijnt erg kostbaar te zijn om de hellingbaan te onderhouden. Het hele verhaal zit dus vast op het kostenaspect." Verhoef staat machteloos in deze strijd met ProRail. ,,We hebben als gemeente geen middelen om ProRail tegen te houden. Deze motie steunt mij wel om nog eens met ze te gaan praten. Overigens heeft ProRail mij verzekerd dat het zelden voorkomt dat er storingen met de lift zijn."

advertentie
advertentie