Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Fietsopruimactie

5 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De gemeente en politie hebben op donderdag 4 oktober een fietsenactie op het station Driebergen-Zeist gehouden. In totaal werden 87 fietsen verwijderd en opgeslagen.

Dagelijks worden rondom het station fietsen en bromfietsen buiten de daarvoor bestemde stallingen geplaatst. Ook staan her en der onbruikbare fietsen. Op deze manier is het stationsgebied slechter toegankelijk voor hulpdiensten, maar ook voor mensen met een functiebeperking. Daarom hielden de gemeente en de politie donderdag tussen 8.00 en 12.00 uur een fietsopruimactie. Tijdens deze actie werden fietsen, die niet in de klem stonden, verwijderd en tijdelijk opgeslagen op een locatie aan de Hoofdstraat in Driebergen.

In totaal werden er donderdagochtend 87 fietsen verwijderd. Dit zijn er veel minder dan voorgaande jaren. Eigenaren kunnen hun fiets tegen betaling van € 20,- ophalen aan de Hoofdstraat 26 in Driebergen. Dit kan op vrijdag 5 oktober tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Na deze dag kunnen zij hun fiets uitsluitend op afspraak ophalen.

advertentie
advertentie