Stekkenmarkt Bartiméus Doorn

28 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Voor de vierde keer op rij wordt ook dit jaar weer de stekkenmarkt georganiseerd. Op zaterdag 6 oktober zijn belangstellenden welkom in de historische moestuin van Bartiméus. De stekkenmarkt is de gelegenheid om stekken, zaailingen en scheursels te delen met andere tuinliefhebbers en de tuin te verrijken met die van anderen.

Naast de bekende stekken is de markt uitgebreid met een oogstmarkt. Groenten, pompoenen, bloemen, zaden, maar ook kaarsen, houten speelgoed en vogelhuisjes zijn te koop. Het is mogelijk openhaardhout te bestellen of een afspraak te maken om de auto grondig te laten schoonmaken. Veel van deze producten worden gemaakt door de cliënten van Bartiméus. Tweedehands tuinboeken worden er te koop aangeboden. Er wordt informatie gegeven over tuinontwerp en advies, duurzaam biologisch. De bijenvereniging Doorn/Driebergen is met een demonstratiekast aanwezig om alles uit te leggen over bijen. Er wordt advies gegeven over natuurlijke voeding, er zijn workshops (ook voor kinderen) over hergebruik van materialen. Verder is het mogelijk producten uit de Moestuin bij Wat de Pot Schaft te proeven.

De theeschenkerij is open voor een drankje met wat boter- of gemberkoek. De vereniging Groei en Bloei, die deze markt organiseert, zal ook vertegenwoordigd zijn. De entreeprijs bedraagt € 2,50. Met dit kaartje kan een kop koffie of thee betaald worden.

advertentie
advertentie