Woonzorgcentrum Beatrix bestaat 50 jaar

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Met een feestprogramma voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers vierde woonzorgcentrum Beatrix, een locatie van QuaRijn, in september haar 50-jarig jubileum.

,,Doorn heeft behoefte aan een Tehuis voor Bejaarden,'' stond in januari 1955 in Nieuwsblad De Kaap. In het krantenbericht werden de lezers uitgenodigd voor een bijeenkomst, met als doel draagvlak te krijgen voor een bejaardentehuis in Doorn. De initiatiefnemers zagen hun inspanningen beloond, want op 20 september 1962 werd 'Huize Beatrix' geopend. 60-plussers, die 'geestelijk goed gezond' waren en geen chronische ziekte hadden, waren welkom in Huize Beatrix.

Twintig jaar later voldeed het gebouw niet meer aan de eisen van de provincie. Sluiting werd op het nippertje afgewend door een renovatieplan: een grondige renovatie van het gebouw en de nieuwbouw van aanleunwoningen. Na een periode van voorbereiding en bouw werden in 1989 de aanleunwoningen in gebruik genomen. In 1994 werd het vernieuwde woonzorgcentrum Beatrix feestelijk geopend.

Een muzikale bingo, een ballonnenwedstrijd, een reünie voor (oud)medewerkers en een gala-avond waren onderdelen van het feestprogramma. ,,Sinds 1962 is er veel veranderd in de ouderenzorg, maar samen met de bewoners een feestje vieren is en blijft altijd een hoogtepunt'', zegt een medewerkster van Beatrix.

advertentie
advertentie