Herfstactiviteiten Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 21 oktober wordt elke dag op een andere plek in nationaal park Utrechtse Heuvelrug het avontuur van Autumnus verteld en dan mee het bos in voor een leuke doe-activiteit. Alle activiteiten zijn gericht op kinderen, maar ook volwassenen zijn van harte welkom.

In de herfstvakantie komt de grote tovenaar Autumnus naar de Utrechtse Heuvelrug toe om te zorgen dat het weer herfst wordt. Hij laat het waaien en stormen om de bomen te helpen hun blaadjes af te schudden. Zou dat niet gebeuren dan bevriest een boom 's winters en gaat hij dood. Er zijn ook bomen waar dat niet voor geldt, die hebben zich aan de kou aangepast. Maar voor de meeste bomen met blaadjes is het heel belangrijk dat ze kaal de winter in gaan.

Op diverse plaatsen op de Heuvelrug wordt het verhaal van Autumnus verteld en overal weer op een andere manier. Vele vrijwilligers zorgen voor tal van activiteiten op verschillende locaties. Niet alleen wordt het verhaal verteld, er hoort ook altijd een buitenactiviteit bij.

Kijk voor het programma van dag tot dag en meer informatie over aanvangstijden, locaties, kosten en aanmelden in de Activiteitenkalender op Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op www.np-utrechtseheuvelrug.nl/documents/excursies-kalender.xml?lang=nl

advertentie
advertentie