KCD neemt de zwaarbevochten punten mee uit Alkmaar

25 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De overwinning in Alkmaar was een feit maar de wedstrijd verliep verre van eenvoudig. Met een eindspurt werd de overwinning toch nog veilig gesteld en kon KCD met een goed gevoel naar Doorn terug keren.

Vorige week wist KCD haar eerste overwinning te halen thuis tegen Atlantis. De inzet en het met vlagen goede spel zorgde voor de eerste overwinning van het veldseizoen 2011-2012. Vooraf wist de Doornse ploeg dat de inzet die vorige week getoond werd weer nodig zou zijn om de punten mee naar huis te kunnen nemen.

Toch was het begin van de wedstrijd voor de thuisploeg. KCD miste de scherpte in de afronding en het was DSO die de score van afstand opende. De gelijkmaker moest komen uit een vrije bal van Martine Storm. Via een doorloopbal van Laura Briedé wist KCD de voorsprong te pakken maar dit werd niet doorgezet. DSO was scherper in de afronding en dit zorgde ervoor dat KCD steeds moest reageren om in de wedstrijd te blijven. Bij rust zochten de Alkmaarders dan ook met een 6-5 voorsprong de kleedkamers op.

Na de rust leek en het spelbeeld onveranderd. DSO kon uitlopen tot een 8-5 voorsprong voordat KCD wat terug kon doen via een strafworp die benut werd door Johan Kraan. Verdedigend kreeg KCD echter meer grip op de tegenstander waardoor er met lange aanvallen een gelijke stand op het score bord kon worden gezet (vrije bal van Ivo Stomp en een korte kans van Laura Briedé). Nadat DSO de Doornse ploeg toch weer op twee punten achterstand had gezet greep coach Klaas Otten in en bracht de van vakantie terug gekeerde Stefan Falkenberg op de plek van Bart Roodenburg. Stefan Falkenberg zorgde zelf via een dieptedoorloopbal voor de aansluiting en gaf even later de assist voor de gelijkmaker (Susanne Honingh). Dit gaf KCD kracht en via Johan Kraan (strafworp) en Geer Janne Baakman (afstandschot) werd de overwinning toch nog veilig gesteld. Laura Briedé bepaalde de eindstand van afstand op 10-13.

Volgende week speelt KCD in Doorn om 15.30 tegen de huidige nummer twee VZOD uit Kudelstaart. Bij winst zal KCD de tweede plek over kunnen nemen maar dan moet er uit een ander vaatje getapt worden dan afgelopen zaterdag.

Doelpunten: Johan Kraan 4, Laura Briedé 3,Geer Janne Baakman 2, Martine Storm, Ivo Stomp, Stefan Falkenberg en Susanne Honingh 1.

advertentie
advertentie