Wereldreis voor Hemur Enge

24 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Hemur Enge moest afgelopen zaterdag een flink stuk reizen voor de uitwedstrijd tegen korfbalclub Centrum uit de Krim. Gelukkig was de reis naar het plaatsje tegen de grens van Drenthe niet voor niets. De Amerongers wonnen met 5-16.

De ploeg uit de Krim maakte het Hemur Enge in de eerste fase van de wedstrijd toch behoorlijk lastig. Centrum speelde een warrig aanvalssysteem, maar verdedigend speelde de ploeg gedisciplineerd en strak. Een korte periode keek Hemur Enge zelfs aan tegen een achterstand van 2-1. Gelukkig schakelden zij een versnellinkje hoger en gingen de Amerongse korfballers met 2-6 de rust in.

In het begin van de tweede helft was het wederom Centrum dat het initiatief nam en de score opende. Hierdoor werden de Amerongers weer wakker geschud en gingen ze verder met het goede spel waar ze de eerste helft mee waren geëindigd. Het spel van Centrum werd hiermee gebroken en werd met vlagen een beetje onbehouwen, maar de scheidsrechter hield het goed in de hand waardoor de wedstrijd zonder enig incident werd afgerond.

Bij het laatste fluitsignaal kon Hemur Enge de overwinning vieren. Trainer Van Harn verklaarde na afloop: ,,De eerste helft verliep vrij stroef, maar een tweede helft met 10 doelpunten is klasse.'' Mede dankzij een goede tweede helft stond er uiteindelijk 5-16 op het scorebord.

Volgende week treft Hemur Enge opnieuw een onbekende tegenstander. Ditmaal komt Ermelo 1 op bezoek. Wederom moet hiervoor weer diep in het geheugen worden gegraven, maar tijdens het seizoen 2001-2002 en 2002-2003 troffen beide ploegen elkaar in de derde klasse. Bij deze vier ontmoetingen was het steeds Hemur Enge die het onderspit moest delven. Gezien de titelaspiraties ligt ditmaal de druk bij Hemur Enge.