Dalto wint overtuigend van DeetosSnel/Volhuis (22-12)

Nieuws

DRIEBERGEN - In een heerlijk najaarszonnetje met veel publiek werd een belangrijk duel gespeeld tegen DeetosSnel/Volhuis. Winst was noodzakelijk om naar boven te kunnen kijken op de ranglijst. DeetosSnel/Volhuis, nog puntloos onderaan, moest daarom verslagen worden. De Driebergse ploeg voldeed ruim aan die opdracht: 22-12.

Coach Ron Steenbergen had de vakken weer wat veranderd en begon met aanvoerder Jelle Steenbeek, Dennis Brunt, Barbara Brouwer en Paula Bos in de eerste aanval. Het eerste verdedigingsvak bestond uit Jesper Oele, Bart Nieuwenweg, Kaylee Alblas en Dide van Eck. Lieveke Meiling was nog steeds geblesseerd, maar hopelijk is zij volgende week weer inzetbaar. Op de bank begonnen Maarten van Brenk en Otto Fabius.

Net als in de vorige thuiswedstrijd was het ook nu weer Paula Bos die de 1-0 laat aantekenen door goed gebruik te maken van haar snelheid en de doorloopbal keurig af te ronden. Na deze flitsende start ging het wat moeizamer en was het meer zoeken naar elkaar. Verdedigend stond het ook nog niet echt goed maar Deetos was ook zoekende naar de juiste mensen op de goede plekken. Dat gaf de aanval van Dalto de gelegenheid om rustig verder te bouwen en het was Jelle Steenbeek die van afstand de 2-0 liet noteren.

De aanvallen gingen over en weer met voldoende kansen voor beide ploegen maar nog even zonder scores. Via doelpunten van Kaylee Alblas en Barbara Brouwer bleef Dalto aan de goede kant van de score, maar DeetosSnel schuwde de duels niet en bleef fanatiek de strijd aangaan. Hun felheid resulteerde dan toch ook in doelpunten en langzaam maar zeker kwam DeetosSnel dichterbij en zelfs op een 4-5 voorsprong.

Hierna ging de wedstrijd gelijk op en vielen de doelpunten om en om. Dalto schakelde een tandje bij met Bart Nieuwenweg als aanjager. Hij schoot met een afstandschot en een vrije bal Dalto naar een tweepuntsmarge (9-7). Vlak voor rust werd die voorsprong nog vergroot naar 10-7 vanaf de strafworpstip door Dennis Brunt.

Dalto kwam vrijwel gelijk na rust op 11-7 door een mooie afstandstreffer van Paula Bos. Deetos probeerde uiteraard terug in de wedstrijd te komen en met twee scores op rij kropen ze inderdaad weer dichterbij. In deze fase van de wedstrijd liepen de aanvallen bij Dalto niet echt vloeiend en opgelegde kansen werden gemist. Deetos nam die verkeerde passes gelukkig over en daardoor lukte het hen niet om aan te haken.

Met een afstandsschot bracht Dennis Brunt het verschil weer op drie en Paula Bos scoorde alweer haar vierde treffer waarmee de marge weer vier doelpunten was. De koek bij Deetos leek nu al op en de herhaaldelijke overtredingen volgden elkaar nu in rap tempo op waarbij de scheidsrechter regelmatig naar de stip wees. Langzaam maar zeker lukte het Dalto het initiatief meer en meer naar zich toe te trekken en Deetos kreeg geen kans meer om aan te haken. Bij een stand van 17-10 probeerde de coach van Deetos met drie wissels om het tij te keren. Kaylee Alblas gaf echter namens Dalto antwoord en hiermee was de stand een comfortabele 18-10. Die stand was het sein voor coach Ron Steenbergen om zijn wisselspelers de dug-out uit te sturen.

De aanvallen bij Dalto werden weer meer verzorgd en vanuit een lange aanval over alle schijven wordt door Barbara Brouwer gescoord (19-10). Bij een stand van 20-11 kwamen de vier wissels (Maarten van Brenk, Rudo Schulting, Marlies Dingemans en Loraine Vissers) aan Dalto-zijde het veld in en ook zij leverden prima werk af. Marlies Dingemans scoorde nog een mooi afstandsschot. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld en met een overduidelijk verschil afgesloten met een 22-12 winst. Opmerkelijk was dat de Daltodames maar liefst 11 goals voor hun rekening namen en hiermee hun dames-opponenten duidelijk aftroefden. Door deze belangrijke overwinning staat Dalto met drie punten op een gedeelde 3e plaats met TOP/Wereldtickets.nl; de ploeg waartegen volgende week uit in Sassenheim wordt gespeeld.

Doelpuntenmakers: Bart Nieuwenweg(5), Paula Bos (4), Kaylee Alblas (3), Barbara Brouwer (3), Jesper Oele (2), Dennis Brunt (2), Jelle Steenbeek (2), Marlies Dingemans(1).

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 6 minuten geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 11 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby gisteren
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel gisteren
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30