Droomrit voor het Leven brengt geluk en spektakel

20 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het meest bekende evenement waarbij zieke kinderen getrakteerd worden op een onvergetelijke dag in ultra exclusieve sportwagens, de Droomrit voor het Leven, wordt zaterdag 29 september spectaculairder dan ooit. Vijftig kinderen rijden vanaf Business School IVA Driebergen een dag mee in auto's die zelden of nooit in Nederland te zien zijn, zoals de handgebouwde Aston Martin One 77, Ferrari-modellen als de Enzo en de 599 GTO, een McLaren SLR, een Porsche GT2 RS en nog heel veel meer, inclusief de opzienbarende elektrische Fisker Karma. De dag brengt zowel de kinderen als de bestuurders geluk, een aantal uren zonder zorgen en volop spektakel.

Alleen de mooiste, meest exclusieve auto's doen mee aan de rit en hun aantal is beperkt tot vijftig. Dat maakt de deelname ook voor de eigenaren van de auto's tot iets onvergelijkbaars. De Droomrit voor het Leven is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar die dagelijks met ernstige gezondheidsproblemen te maken hebben of hebben gehad. Hun broertjes en zusjes komen vaak aandacht tekort en worden met deze rit ook eens extra in het zonnetje gezet.

De vijftig kinderen die dit jaar meerijden, veelal met een levensveranderende of levensbedreigende ziekte, zijn gekozen door Crocokids en het VOKK (Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker). Vanaf ongeveer half 8 komen de eerste auto's aan bij IVA Driebergen. Ze worden opgesteld op het IVA-terrein en kunnen daar door het publiek worden bewonderd. Om 10.00 uur start de eerste auto voor een snelle sprint en daarna een afwisselende route naar het bekende Van Der Valk hotel-restaurant 'De Cantharel' in Apeldoorn. Hier wordt genoten van de lunch, waarna er een spectaculair middag-programma op afgesloten terrein volgt. De kinderen en auto's worden omstreeks 16.00 uur weer terug verwacht bij de IVA in Driebergen.

advertentie
advertentie