Hans Buchan wint de Mol DrankenSpecialistgolfwedstrijd

17 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De zesde en laatste voorronde van de de Mol DrankenSpecialistgolftoernooi werd op zondag 16 september gespeeld op de golfbaan van het Health Center Hoenderdaal te Driebergen.

Op deze nazomermiddag probeerden 26 golfers, waarvan drie buiten mededinging, door het behalen van een goede score zich (alsnog) te plaatsen voor de finale. De wedstrijdvorm was stroke-play met normale handicapverrekening. Er werd - de weersomstandigheden waren prima - goed gescoord, meer dan de helft van de spelers die zich konden kwalificeren (13), behaalde een nettoscore van minder dan 60 slagen.

Uiteindelijk bleek de eerste prijs voor Hans Buchan te zijn hij scoorde bruto 54 en netto 52 slagen. Dit was gelijk aan Jaap Schuller, met bruto 57 en netto 52, maar omdat Hans Buchan een lager handicap dan Jaap Schuller heeft ( 8 om 11), werd Schuller verdienstelijk tweede. Goede derde werd René Osnabrugge met bruto 58 netto 53, dit was gelijk aan de score in de vorige wedstrijd toen hij echter daarmee de tweede prijs behaalde. Vierde werd Ronald van Sermondt met bruto 60 en netto 54. De vijfde plaats behaalde Peter Freund met bruto 62 en netto 56. De neary werd geslagen door Ronald van den Akker (hole 4). Eervolle vermelding voor (buiten mededeling) Lambert Gabrielse handicap 36 met bruto 67 netto 37 en Joop Gerritsen handicap 12 bruto 56 netto 50.

Voor de finale, welke op zondag 21 oktober gespeeld wordt, krijgen de eerste 27 spelers een schriftelijke uitnodiging van de sponsor.

advertentie
advertentie