Benefietavond voor Samira

14 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - In juni 2012 bezocht Dutchbatveteraan Boudewijn Kok zijn voormalig uitzendgebied Srebrenica. Hij kwam oog in oog te staan met Samira, een in 1995 12-jarig Bosnisch meisje dat vaak aan de poort van de compound stond. Haar vrolijke gezicht is Boudewijn sindsdien nooit meer vergeten. Om de situatie van Samira's familie te verbeteren wordt op initiatief van Boudewijn en Dutchbatveteraan Johan de Jonge, en in samenwerking met De Basis en het Veteraneninstituut op vrijdag 5 oktober in Doorn een benefietavond georganiseerd.

De benefietavond wordt opgeluisterd met optredens van diverse (Nederlandstalige) artiesten. De opbrengst wordt gebruikt om in ieder geval het huis van Samira's moeder op te knappen. ,,En als we genoeg geld hebben, kijken we of we meerdere huizen kunnen aanpakken'', aldus Boudewijn. Meer geld doneren kan ter plekke op de benefietavond.

De benefietavond vindt plaats op 5 oktober van 20.00 uur tot 01.00 uur op de locatie De Basis/Veteraneninstituut in Doorn. Iedereen is welkom op deze benefietavond. Vul het aanmeldingsformulier in dat te vinden is op de homepage van de Basis (www.de-basis.nl). Stort vervolgens €10,- per persoon op rekeningnummer 43.69.49.784 van De Basis onder vermelding van 'Benefiet 2012', naam en woonplaats. De Basis zorgt vervolgens voor een bevestiging en verdere instructies via e-mail. Pas na het overmaken van de € 10,- per persoon is de aanmelding definitief. Er is plaats voor maximaal 300 personen.

advertentie
advertentie