BVH wil andere rioolheffing

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De fractie van Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug (BVH) in de gemeenteraad vindt dat in 2013 de rioolheffing zo rechtvaardig mogelijk moet gebeuren.

Daarom komt de BVH-fractie in de raadsvergadering van vanavond met een motie om te regelen dat de kosten van gebruik van riool en waterzuivering straks worden gebaseerd op het waterverbruik. De waterleverancier kan dan de kosten innen voor de gemeente op basis van het waterverbruik van de gebruikers. Ook stelt BVH in de motie voor om de kosten voor renovatie en onderhoud van de riolering door te berekenen aan eigenaren als een percentage van de WOZ-waarde.

In een toelichting op de motie stelt de BVH-fractie dat de kosten voor gebruik van het riool worden bepaald door de hoeveelheid water dat wordt gebruikt. Daarom is het volgens de BVH logisch deze kosten door te berekenen aan gebruikers. De kosten voor onderhoud en renovatie van woningen zijn echter voor rekening van eigenaren. Daarom meent de BVH dat die voor onderhoud en renovatie van het riool dus ook moeten worden doorberekend aan eigenaren van onroerend goed.

Voor meer informatie: Gera Hensbergen: (0343) - 44 21 63.

advertentie
advertentie