Oud-inwoners Doorn welkom bij DHV Thorheim

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - DHV Thorheim houdt woensdagmiddag 19 september de jaarlijkse ontmoetingsmiddag voor Oud-Doornaars en oude Doornaars. Geïnteresseerden zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom in de grote zaal van De Koningshof aan het Kerkplein in Doorn. Ooit nam mevrouw E.H.C. Prisse, geboren baronesse Schimmelpenninck van der Oye, het initiatief en organiseerde deze middag gedurende een lange periode. Reeds jaren organiseert de Doornse Historische Vereniging 'Thorheim' deze middag traditiegetrouw op de derde woensdagmiddag van september.

Het geven van bijnamen is de laatste jaren in onbruik geraakt, maar ooit wemelde het ervan in Doorn. Enkele leden van de vereniging zijn druk in de weer geweest om bijnamen van oude dorpsgenoten te verzamelen. Bijna 130 namen telt de oogst. Tijdens de bijeenkomst zal gevraagd worden om uit een selectie ervan zoveel mogelijk de echte namen door te geven en de reden waarom. Zodoende kan er weer een stukje Doorns cultureel erfgoed verrijkt worden.

Daarnaast is er een expositie van foto's rond de bevrijding van Doorn in mei 1945. Bovendien worden weer enkele Doornse straten belicht.

Deze middag is een uitstekende gelegenheid om elkaar weer eens te ontmoeten onder het genot van koffie, thee en gebak en daarbij nostalgische herinneringen op te halen die wellicht voor sommigen nieuw zijn.

Dankzij enkele Doornse ondernemers is DHV Thorheim in staat ook deze middag zonder entreekosten te verzorgen.

advertentie
advertentie