KCD laat het weer liggen in de eerste helft

Nieuws

DOORN - In Kesteren is heeft KCD haar eerste nederlaag geleden. Na een zwakke eerste helft had de ploeg uit Doorn bij rust een achterstand van 4 punten. Dit bleek te veel en er werd verloren met 14-11.

Uit de resultaten van vorig seizoen was af te lezen dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. In Kesteren had KCD geen schijn van kans maar in Doorn werden er wel twee punten gehaald. Toch was het Kesteren die de score opende met een gemakkelijk afstandsschot, waarop gelijk al de 2-0 volgde eveneens van afstand. De aansluiting kwam nog wel via een korte kans van Martine Storm maar door slap korfbal liep KCD de eerste helft achter de feiten aan. KCD stond erbij en keek hoe Kesteren vrij kon aanvallen. Dit resulteerde in 7-2 op het scorebord. Het eerste deed nog iets terug via Ivo Stomp, Martine Storm en Susanne Honingh, maar kon niet voorkomen dat het met een achterstand van 9-5 de rust in ging.

Na een duidelijk verhaal in de rust van coach Klaas Otten begon KCD de tweede helft sterker. Er werd overtuigender verdedigd en er werd geknokt voor elke bal. Geer Janne Baakman verkleinde het gat naar drie punten. Nadat de ploeg uit Kesteren het gat weer naar vier punten bracht schoot Geer Janne Baakman KCD terug in de wedstrijd (11-9). Bij een stand van 12-10 kreeg Johan Kraan de kans via een strafworp om de ploeg op één punt verschil te zetten. Deze werd gemist en de wedstrijd werd verloren met een eindstand van 14-11.

Doelpunten: Geer Janne Baakman 4, Martine Storm 3, Ivo Stomp 2, Laura Briedé en Susanne Honingh 1.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 11 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 21 uur geleden