Vijf Doornse teams in nieuwe badmintoncompetitie

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Badmintonclub Doorn speelt dit seizoen met vijf teams in de verschillende regionale competities. Twee daarvan komen uit in de jeugdcompetitie, drie bij de senioren. Maar ook in de poules voor volwassenen zijn de jonge Doornse spelers goed vertegenwoordigd.

Het eerste herenteam van BC Doorn staat dit seizoen voor een grote uitdaging. Lukt het de mannen om voor de derde achtereenvolgende keer het kampioenschap in de Hoofdklasse in de wacht te slepen? Het wordt in ieder geval een zware klus. De sterkste heer van vorig seizoen, Joost van Klink, maakt namelijk geen deel meer uit van de vaste opstelling. Hij zal alleen nog als invaller voor het hoogst spelende Doornse team uitkomen.

Ook gezien de sterke competitie in de Hoofdklasse moet het eerste team flink aan de bak om de prestatie van vorig jaar te herhalen. Het team bestaat uit René Sondervan, nieuweling Leon van Kempen, Freek Petersen, Peter van Beek en Frank Koudijs.

Het tweede herenteam komt uit in de Eerste Klasse. Het bestaat voor de helft uit aanstormend talent: Justin Booij en de broers Tijs en Daan van Klink. De oudere generatie wordt in dit team vertegenwoordigd door Hans Booij, Martijn Pollmann en Piet Lening.

Het derde herenteam heeft een bijzondere samenstelling. Het bestaat uit twee vaders en hun zoons: Willem en Lucas Pot, en Ton en Robert Bosch. Ook dit bestaat dus voor de helft uit spelers die vanuit de junioren zijn doorgestroomd. Deze mannen spelen in de Tweede Klasse.

Het eerste jeugdteam is samengesteld uit spelers onder de 17 jaar. In dit team spelen diverse talenten die mogelijk volgend jaar ook in de seniorencompetitie uitkomen. De leden zijn: Eva Verweij, Nienke van Woudenberg, Floris van Loy en Tijn Verheijen.

De leeftijdscategorie jonger dan 15 jaar is dit seizoen vertegenwoordigd met een brede selectie. Namens BC Doorn treden in het strijdperk: Jeroen Hagenus, Roelof Koster, Roan van Kempen, Valquira de Jong, Annemijn van Klink, Lia Vrauwdeunt en Laura Hagenus.

Met uitzondering van J1 spelen alle Doornse teams op zondag 16 september hun eerste wedstrijd. Plaats van handeling is Sporthal Steinheim en de aanvang voor dit gratis evenement is 10.00 uur. Het eerste jeugdteam komt voor het eerst in actie op zaterdag 22 september. In Amersfoort nemen de Doornse junioren het vanaf 14.00 uur op tegen Ban.

advertentie
advertentie