Buiten bewegen bij SV Spirit

4 september 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Bij de outdoor afdeling van sv Spirit is er voor elk conditieniveau de juiste training te vinden.

Op woensdagmorgen biedt de sportvereniging van 9.00 tot 10.00 uur een training hardlopen aan in twee niveaus afgewisseld met oefeningen. De training is geschikt voor beginnende lopers, maar ook het trainen voor een wedstrijd behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is een fitwalkgroep actief, hier worden fitnessoefeningen afgewisseld met stevig doorwandelen. Elke zaterdagmorgen om 9.00 uur start een hardloopgroep op recreatief en/of prestatief niveau. Op woensdagavond kunnen sporters hun basisconditie versterken middels pittige intervallen.

Sportief Wandeltraining wordt op twee tijdstippen en in vier niveaus aangeboden. Woensdag om half elf start de groep voor een gezamenlijke warming up en gaat daarna in drie groepen uit elkaar: wandelgroep, Sportief Wandelgroep en powergroep. De training duurt tot 11.45 uur. De vrijdaggroep doet het wat rustiger aan. Doordat er een hulpverlener van het Rode Kruis meeloopt, is deze groep ook geschikt voor (ex-)hartpatiënten. Zij wandelen van 14.00 tot 15.00 uur.

Nordic Walking is driemaal per week mogelijk. De Nordic Walkingtrainingen zijn geschikt voor wandelaars die de basiscursus hebben gevolgd. Op woensdagmorgen 10.30, vrijdagmiddag 15.30 uur en zaterdagmorgen 9.15 uur starten de andere groepen voor een training van vijf kwartier. Een basiscursus Nordic Walking is mogelijk in overleg. Kosten zijn ongeveer € 50,- inclusief stokkenhuur.

Alle groepen starten bij Restaurant Klein Zwitserland aan de Traaij in Driebergen en er is nog plaats om mee te wandelen of te lopen. De eerste training is altijd gratis en vrijblijvend. De kosten per halfjaar zijn € 22,- voor hardlopen en € 29,- voor Sportief Wandelen of Nordic Walking. De begeleiding van alle groepen is in handen van gediplomeerde trainers.

Voor meer informatie: www.svspirit.nl of tel 0343-514789

advertentie
advertentie