Natuurmarkt Groei en Bloei

3 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Voor de zesde keer wordt op zondag 16 september van 10:00 tot 17:00 uur de Natuurmarkt gehouden, georganiseerd door de Groei&Bloei afdeling Doorn en omstreken. Op de markt zijn diverse kramen te vinden met producten op het gebied van tuinen en natuur. Voorbeelden hiervan zijn biologische groenten, paddestoelen, verzorgingsproducten, planten, honing en bijenproducten en kunstwerken van veelal natuurlijke materialen. Dit jaar staat de markt in het thema van de bij en daarom zijn er ook speciale wandelingen met gids over drachtplanten.

Voor de kinderen zijn er activiteiten als schminken, knutselen en dit jaar ook stuifmeel en bijen onder de microscoop bekijken. Ook kan in een bijenvolk gekeken worden.

Hoogtepunt van de dag is de prijsuitreiking van de fotowedstrijd. Alle ingezonden foto's worden tentoongesteld en hieruit worden een aantal prijswinnaars gekozen door een deskundige jury. het thema van de fotowedstrijd van dit jaar is 'Bij en Bloem'.

Locatie van de natuurmarkt is het Van Gimborn Arboretum (Velperengh 13 in Doorn) dat met zijn groene natuurlijke uitstraling de ideale omgeving is.

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd. Er is een proeverij en er zijn de nodige versnaperingen verkrijgbaar.

De organisatie verzoekt bezoekers om zoveel mogelijk op de fiets te komen, er is een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

advertentie
advertentie