Toch Fête de la Musique in Leersum

3 september 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Door het aangekondigde noodweer heeft op 21 juni het Fête de la Musique in Leersum geen doorgang kunnen vinden. Jan Fontijn en Nico de Jong, betrokken bij de organisatie, hebben nu besloten om voor een herkansing te gaan op 22 september.

Het Fête de la Musique is in 1982 voor het eerst in Frankrijk gehouden. Dit feest van de muziek is te omschrijven als een spontane muzikale vrijmarkt om het begin van de zomer (de zonnewende) met veel muziek en zang te vieren. Op straten en pleinen, in hofjes en tuinen, in openbare gebouwen, kortom overal mag muziek en zang ten gehore worden gebracht. Door het al eerder genoemde uitstel wordt in Leersum nu op 22 september, met een knipoog, het einde van de zomer gevierd.

Het Fête de la Musique is een feest voor iedereen die muziek maken leuk vindt. Solisten, ensembles, bands, koren, alle optredens zijn welkom. Voor het publiek zijn de optredens gratis, wat ook betekent dat de muzikanten geen vergoeding krijgen.

In 2011 is voor het eerst een Fête de la Musique in Leersum georganiseerd. Vele deelnemers en toehoorders waren enthousiast en vroegen om een herhaling in het volgend jaar. Gezien dit enthousiasme wil de organisatie zich hier graag voor inzetten.

Leersum heeft zeer geschikte locaties, met als centraal punt het Kerkplein met de Muziekkoepel en de Michaëlkerk. Daarnaast is ook het atrium in zorgcentrum De Schermerij een prima plaats.

Aangezien 21 juni 2012 niet kon doorgaan vanwege het voorspelde noodweer is gezocht naar een andere datum. Dit is zaterdag 22 september geworden. Op die dag zal Leersum vanaf 19.00 uur in het teken van Fête de la Musique staan. Het is de bedoeling dat de optredens een doorlopende voorstelling vormen. In de Muziekkoepel, de Michaëlkerk en het zorgcentrum De Schermerij kunnen de uitvoeringen worden gegeven. In totaal hoopt de organisatie minstens 3 podia te kunnen vullen. Geluidsversterking zal in beperkte mate mogelijk zijn.

Het Fête de la Musique wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Utrechtse Heuvelrug, het Mien van 't Sant Fonds, de Ondernemers Vereniging Leersum en de St.Muziekkoepel Leersum.

Tot nu toe zijn er aanmeldingen binnen van het Shantykoor Voor Anker, The Nostalgic Swing Men, The living Song en het Castello Kwartet. Wie zich ook wil inschrijven kan dat doen tot en met 10 september via nicodejongleersum@hotmail.com

advertentie
advertentie