Mariniers definitief naar Vlissingen

Nieuws

DOORN - De mariniers verhuizen definitief van Doorn naar Vlissingen. Dat schrijft minister Hans Hillen van Defensie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. De nieuw te bouwen Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in de Buitenhaven bij Vlissingen wordt waarschijnlijk in 2017 in gebruik genomen.

Reden voor deze beslissing is dat de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn volgens Defensie te weinig ruimte biedt, ook na een renovatie. Daarbij is nieuwbouw in Zeeland goedkoper. Vanaf 2026 zou deze verandering van locatie jaarlijks 2,7 miljoen euro opleveren.

De totale investering in de nieuwe kazerne zal volgens demissionair minster Hillen tussen de 100 en 200 miljoen bedragen. In april meldde hij nog dat de kazerne 192 miljoen zou gaan kosten.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft zich van het begin af aan verzet tegen de verhuizing. De kazerne is de grootste werkgever in Doorn, er werken op dit moment 1890 mensen. Burgemeester Naafs zei eerder dat hij teleurgesteld is dat de minister vasthoudt aan verhuizing naar Vlissingen, maar dat hij dat wel had verwacht. De gemeente gaat nu alle pijlen richten op de Tweede Kamer, die het besluit nog moet goedkeuren. Volgens de gemeente wil de meerderheid van het burgerpersoneel van de kazerne niet naar Zeeland verhuizen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 20 minuten geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 23 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01