Mariniers definitief naar Vlissingen

2 september 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De mariniers verhuizen definitief van Doorn naar Vlissingen. Dat schrijft minister Hans Hillen van Defensie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. De nieuw te bouwen Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in de Buitenhaven bij Vlissingen wordt waarschijnlijk in 2017 in gebruik genomen.

Reden voor deze beslissing is dat de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn volgens Defensie te weinig ruimte biedt, ook na een renovatie. Daarbij is nieuwbouw in Zeeland goedkoper. Vanaf 2026 zou deze verandering van locatie jaarlijks 2,7 miljoen euro opleveren.

De totale investering in de nieuwe kazerne zal volgens demissionair minster Hillen tussen de 100 en 200 miljoen bedragen. In april meldde hij nog dat de kazerne 192 miljoen zou gaan kosten.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft zich van het begin af aan verzet tegen de verhuizing. De kazerne is de grootste werkgever in Doorn, er werken op dit moment 1890 mensen. Burgemeester Naafs zei eerder dat hij teleurgesteld is dat de minister vasthoudt aan verhuizing naar Vlissingen, maar dat hij dat wel had verwacht. De gemeente gaat nu alle pijlen richten op de Tweede Kamer, die het besluit nog moet goedkeuren. Volgens de gemeente wil de meerderheid van het burgerpersoneel van de kazerne niet naar Zeeland verhuizen.

advertentie
advertentie