Mariniers definitief naar Vlissingen

Nieuws

DOORN - De mariniers verhuizen definitief van Doorn naar Vlissingen. Dat schrijft minister Hans Hillen van Defensie vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. De nieuw te bouwen Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne in de Buitenhaven bij Vlissingen wordt waarschijnlijk in 2017 in gebruik genomen.

Reden voor deze beslissing is dat de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn volgens Defensie te weinig ruimte biedt, ook na een renovatie. Daarbij is nieuwbouw in Zeeland goedkoper. Vanaf 2026 zou deze verandering van locatie jaarlijks 2,7 miljoen euro opleveren.

De totale investering in de nieuwe kazerne zal volgens demissionair minster Hillen tussen de 100 en 200 miljoen bedragen. In april meldde hij nog dat de kazerne 192 miljoen zou gaan kosten.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft zich van het begin af aan verzet tegen de verhuizing. De kazerne is de grootste werkgever in Doorn, er werken op dit moment 1890 mensen. Burgemeester Naafs zei eerder dat hij teleurgesteld is dat de minister vasthoudt aan verhuizing naar Vlissingen, maar dat hij dat wel had verwacht. De gemeente gaat nu alle pijlen richten op de Tweede Kamer, die het besluit nog moet goedkeuren. Volgens de gemeente wil de meerderheid van het burgerpersoneel van de kazerne niet naar Zeeland verhuizen.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30