Wilhelminaschool is verkeersveilig

31 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Na een jaar hard werken door kinderen, leerkrachten en ouders was het eindelijk zover. Op donderdag 30 augustus kreeg de Wilhelminaschool in Amerongen het Utrechts Verkeersveiligheids-Label uitgereikt. Om dat te krijgen is de school getoetst op zowel de kwaliteit van het verkeersonderwijs als de verkeersveiligheid rond de school. De school kreeg van de medewerkers van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) complimenten voor de grote hoeveelheid activiteiten en de kwaliteit daarvan. Vanaf nu mag de Wilhelminaschool zich een 'verkeersveilige school' noemen.

Op deze zonnige ochtend stonden alle kinderen buiten te wachten op Seef, de mascotte van het UVL. Seef werd gebracht in een echte politiebus en overhandigde het labelbord aan de school.

Vervolgens werd het bord aan de muur bevestigd door Ingrid Okhuijsen, medewerkster van het ROV, wethouder Bert Homan, directeur meester Gerbert Boor en agent Frank Wintermans. Na de prijsuitreiking van de verkeersbordenwedstrijd werd het voor deze gelegenheid gemaakte verkeerslied gezongen. Tenslotte werden de kinderen getrakteerd op een stoplichtijsje. 's Middags werd in alle groepen gewerkt rond het thema 'veilig naar school'. Dit was het begin van een schooljaar waarin verkeersactiviteiten weer veel aandacht zullen krijgen.

advertentie
advertentie