Afbeelding
Archief BDUmedia

Acht jaar en TBS met dwangverpleging

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN (APA) - Het gerechtshof in Arnhem heeft de 31-jarige man uit Driebergen, die op 25 januari 2009 in zijn woonplaats een agent voor het leven verlamde, een gevangenisstraf van acht jaar plus TBS met dwangverpleging opgelegd.

De brigadier zag die zondagmiddag de man op station Driebergen-Zeist, kort na de melding dat die in depressieve toestand het huis had verlaten. Even hadden ze een normaal gesprek, maar daarna nam de Drieberger een duikersmes en stak de agent in zijn gezicht. Toen die was neergevallen stak hij hem nog twee keer in de borstkas en nek. De brigadier liep een dwarslaesie op en is de rest van zijn leven ernstig verlamd.

In 2009 veroordeelde de Utrechtse rechtbank de 31-jarige tot een gevangenisstraf van 15 jaar voor poging tot moord op klaarlichte dag. Toen weigerde de dader mee te werken aan elk onderzoek. Vorig jaar verbrak hij het stilzwijgen en werkte ook mee aan onderzoeken van psychiaters en psychologen. Alle deskundigen zijn het erover eens dat de Drieberger zeer ernstig gestoord is en langdurige intensieve behandeling nodig heeft. Daarom legde het hof TBS met dwangverpleging op.

advertentie
advertentie