Keizerlijk Groen van Toen

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Groen van Toen is het thema van het Open Monumentenweekend van 2012 op 8 en 9 september. Een thema dat prachtig aansluit bij de 'Keizerlijk Groen'- tentoonstellingen in en om Huis Doorn. Zowel in het museum als in het park wordt aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis van park en deeltuinen. In de museumwinkel is een speciale gids verkrijgbaar met heel veel achtergrondinformatie én is een plattegrond te koop die de gebruiker door het park leidt. Het park van Museum Huis Doorn is overdag gratis te bezoeken.

Speciaal voor het Open Monumentenweekend worden er, tegen gereduceerd tarief, parkwandelingen georganiseerd die om 13.00 en 15.00 uur vertrekken vanaf de kapel op het landgoed. Er wordt dan een 1,5 uur durende rondleiding met een gids door het park van Huis Doorn gegeven. In het park is een presentatie te bezichtigen met grote visualisaties die een goed beeld geven van de situatie rond 1920-1930. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis van het park en de afzonderlijke tuinen.

De tentoonstelling in het museum staat in het teken van keizer Wilhelm en zijn invloed op park en tuin. Het museum is zaterdag geopend vanaf 10.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur, ook hier gelden voor dit weekend speciale tarieven. Er wordt een rondleiding gegeven door de vertrekken van het keizerlijk hof en na afloop is de tentoonstelling 'Keizerlijk Groen' te bezoeken.

Speciaal voor dit weekend gelden er gereduceerde prijzen: entree Museum volwassenen € 7,50- en parkwandelingen € 5,-. Voor museumkaarthouders en kinderen t/m 6 jaar is het museum gratis te bezoeken, van 7 t/m 18 jaar € 4,50-. Kaartverkoop Museum aan de balie in het huis, parkwandelingen in de kapel. In de kapel kan niet gepind worden Adres: Museum Huis Doorn, Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn.

Voor meer informatie: www.huisdoorn.nl

advertentie
advertentie