Te paard de Heuvelrug op

14 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Staatsbosbeheer biedt op woensdag avond 22 augustus de mogelijkheid om een avondrit te paard te maken door het nationaal park de Utrechtse Heuvelrug. Deze rit is onder begeleiding van een gids. Tegen de avond wordt het rustig in het bos en komen veel dieren tevoorschijn. De zanglijster zingt zijn avondlied en de reeën komen langzaamaan het bos uit om op de open plekken te eten. Een mooi moment voor een rit te paard door het bos.

Paardrijden in het bos is een bijzondere belevenis. De dieren in het bos zijn niet bang voor paarden, waardoor je zo maar eens oog in oog kan staan met een ree of een vos.

Op woensdagavond wordt met een kleine groep ruiters te paard het natuurgebied ingetrokken voor een rit door de bossen rond Leersum. De rit is onder begeleiding van een ervaren amazone. Deze avondrit zal over ruiterpaden gaan, maar waar mogelijk wordt er ook van de gebaande paden afgeweken.

Het vertrek van de rit is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Scherpenzeelseweg in Leersum (voldoende ruimte voor trailers). Vanaf 18.30 uur zijn de gids en de boswachter aanwezig. De tocht duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Onderweg is er voor ruiter en paard een versnapering. De kosten van deze rit bedragen € 15,- per ruiter. Deelnemen kan alleen met eigen paard of pony.

Opgeven voor deze rit is verplicht en kan op j.ordelmans@staatsbosbeheer.nl of tijdens kantooruren op 06-57315302.

advertentie
advertentie