Prijsuitreiking Cultuurprijs tijdens 100% Buitendag

13 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De Cultuurraad Gemeente Utrechtse Heuvelrug schrijft sinds 2010 jaarlijks een cultuurprijs uit. De Jongerencultuurprijs in de oneven jaren en de algemene prijs in de even jaren. Met deze prijzen wil de Cultuurraad het kunst- en cultuurleven in onze gemeente in brede zin stimuleren. Vorig jaar werd de Jongerenprijs gewonnen door beelden kunstenares Minne Kersten uit Doorn en in het eerste jaar van het bestaan van deze prijs won de stichting Koffieconcerten uit Driebergen de prijs.

De jury van de Cultuurprijs, dit jaar bestaande uit Lidian Fleers, Loes Hazeloop, René Smorenburg en Erik Akkerman, allen lid van de Cultuurraad, heeft dit jaar uit de kandidaten een tweetal genomineerden geselecteerd. Het jaar thema voor 2012 was ,,Buitens in het groen''. Blijkbaar een moeilijke opdracht want het aantal inzendingen viel de organisatie een beetje tegen. Uiteindelijk zijn de stichting open monumentendag Amerongen en de stichting Panorama Heuvelrug door de jury genomineerd voor de prijs.

Op zondag 26 augustus zal tijdens de 100% Buitendag bij het Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel om ongeveer 12.15 uur de winnaar bekend worden gemaakt. De prijs, een bedrag van € 1500,- zal worden uitgereikt door de winnares van vorig jaar Minne Kersten.

advertentie
advertentie