Programma 100% Buitendag en jazzfeest

Nieuws

DOORN - Bij het Maarten Maartenshuis op landgoed Zonheuvel wordt op zondag 26 augustus de derde 100% Buitendag gehouden. Met s 'avonds een avondvullend jazz programma.

Het cultuurprogramma biedt voldoende voor iedereen. Wegdromen op de klassieke klanken van het kamermuziek trio van Lonneke van Straalen uit Amsterdam. Meegesleurd worden door het verhaal van het kikkermeisje dat verliefd is op de allerstoerste kikker van het moeras, gespeeld door Kwadraat. Jazz met piano, bas en drums en zangeres Ellen Tackenkamp. Ray Klaassen verrast ook het publiek met zijn muziek. De 100% Buitendag dichter, Rene Hillenaar, zal de bezoeker verwonderen met zijn poëzie. Annet Werkhoven kruipt in de huid van Ada, de dochter van Maarten Maartens, die herinneringen ophaalt uit de tijd met haar ouders. En wie durft, kan meedoen aan improvisatietheater voor de hele familie. Renske de Korte en Lotte Kraaijeveld maken Zonheuvel nog zonniger hiermee. Ondertussen manoeuvreert de ganzenhoeder met zijn ganzen door al dit moois heen. Als afsluiting speelt Lazy Afternoon

Dit jaar zijn er nog meer Natuurorganisaties aanwezig om informatie te geven over de omgeving. Daarnaast is er dit jaar een open podium voor culturele instellingen als start van het culturele seizoen met onder ander koren. Het open podium start met de uitreiking van de cultuurprijs 2012 met als thema 'Buitens in het Groen'', genomineerd zijn Stichting Panorama Heuvelrug Comité en Open Monumentendag Amerongen.

De stichting 100% Heuvelrug heeft Stichting Jazz at the Castle gevraagd om een bijzonder avondprogramma te maken. Zoals verwacht heeft Jazz at the Castle een programma samengesteld, dat jong en oud zal boeien. Landgoed Zonheuvel zorgt voor een BBQ.

Praktisch

De 100% Buitendag is gratis toegankelijk voor kinderen. Voor volwassen wordt een bijdrage gevraagd van € 5,-. Jazz at the Castle arrangement met BBQ is € 37,50 en alleen muziek is € 25,-. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaatsen van Landgoed Zonheuvel: Amersfoortseweg 98 te Doorn. Vanuit station Driebergen-Zeist, bus 50 richting Wageningen. Uitstappen bij halte Postkantoor. Vanaf daar circa 8 minuten lopen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 23 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30