Ingezonden: Blunders Gemeente Utrechtse Heuvelrug

6 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

Aan de bewoners van Doorn Kom Noord,

Al sinds het oprichten van de gemeente Utrechtse Heuvelrug houdt het beleid van deze gemeente de gemoederen bezig. Steeds vaker loopt men tegen problemen aan die 'onoplosbaar' blijken te zijn, omdat deze gemeente denkt de wijsheid in pacht te hebben. Verantwoordelijken bij de gemeente die men aanspreekt of aanschrijft, blijken zelden van de situatie op de hoogte te zijn, onder het mom van 'ik ken de situatie niet, want woon niet in deze gemeente of dit dorp'. Of het nu gaat om het aanvragen van vergunning waarbij een winkelpassage niet bekend is, te smalle straten en lanen in Doorn Kom Noord I, de verantwoordelijke ambtenaren hebben totaal geen gevoel meer bij bepaalde situaties en belevingen waarmee de bevolking zich bezighoudt. Natuurlijk staat het aftreden van wethouder Roy Pamboer ons nog vers in het geheugen gegrift in verband met het miljoenen-verslindende nieuwe gemeentekantoor, en helaas de recentelijke herbenoeming van Frits Naafs. De meeste mensen kennen hem op foto van het uitreiken van bloemen aan gouden bruidsparen en het doorknippen van lintjes.

Enkele jaren geleden is de wijk Doorn Kom Noord I gerenoveerd, nieuwe riolering, trottoirs, bestrating en verlichting. Veel te smalle straten zijn het gevolg, met alle gevolgen van dien. We hebben het over het gebied vanaf de Kampweg naar boven, tot en met de Beatrixlaan.

Het eerste slachtoffer is gevallen, weliswaar gaat dit om een zeventienjarige kater, die zijn roes lag uit te slapen in het zonnetje, maar let op de situatie; bij een parkeerhaventje, langs de rand van het trottoir. Wat gebeurde er? Een oudere dame moest uitwijken voor een fietsend kind, ja lees goed, een fietsend kind, en nam zodoende als uitwijkmogelijkheid het trottoir, parkeerhaven en kater mee in haar manoeuvre. En, reed ook gewoon door want had gezien haar leeftijd niets in de gaten. De kater overleefde het niet, en verdiende het ook niet om op een dergelijke ongelukkige wijze aan zijn eind te moeten komen. 'Gelukkig' staat ter plaatse de straatverlichting wel tegen de erfafscheiding, want in de rest van genoemde wijk staat deze enkele centimeters van de trottoirband af, waarbij uitwijken niet mogelijk zou zijn. Wat nu als daar een geparkeerde auto stond? Wat nu als dat fietsende kind was geraakt en niet de onschuldige kat? Of, wat nu als daar ter plaatse een bejaarde dame met rollator had gestaan? Wij zouden het wel weten als we moesten kiezen tussen de bejaarde dame en het kind, maar het is natuurlijk te zot voor woorden.

Onder het mom van 'als het kalf verdronken is, dempt men de put' zal er waarschijnlijk toch nog iets ernstigers moeten gebeuren, wil men de bewoners (inwoners) serieus nemen.

Brieven schrijven naar de gemeente heeft geen zin, blijkt inmiddels wel. Beschadigde geparkeerde auto's van bewoners, afgereden spiegels, deuken & krassen, teveel om op te noemen. Op een klacht komt geen enkele reactie. Tevens doen zich herhaaldelijk zeer onveilige situaties voor, en voor de bewoners is nu de maat vol!

Burgemeester Frits Naafs heeft waarschijnlijk geen enkel idee waar dit over gaat en zal zich van geen kwaad bewust zijn. Zo hebben wij recentelijk mogen lezen in De Kaap dat hij zich verantwoordelijk voelt voor de groenstrook rondom zijn ambtswoning en zelf ter plaatse het gras maait. Wij snappen dat prima, want de lanen daar zijn zo prachtig breed, breed genoeg om twee vrachtwagens elkaar te laten passeren, en zelfs dan is er nog ruim voldoende parkeergelegenheid.

Inwoners van Doorn Kom Noord, laat van u horen en geef uw mening over uw (woon)situatie en veiligheid. Over de irritaties rondom het parkeren in uw straat of laan, over het sluipverkeer wat in uw straat of laan wel mag passeren en bijvoorbeeld door een vanaf de Willem de Zwijgerlaan afgesloten Prins Hendrikweg niet. En waarom daar niet? Daar woonde enkele jaren geleden een wethouder die regelmatig zijn kleinkinderen op visite en te spelen kreeg.

Geef uw reactie door op het speciaal hiervoor opengestelde emailadres: blunders-guh@outlook.com

Arianne van Soest (Vossenweg) & Lucien van Veen

advertentie
advertentie